Cryptopsy-drummer Flo Mounier brengt drum-DVD uit

Artist news 15-03-2005 14:17

Cryptopsy-drummer Flo Mounier heeft een update gegeven over de drum-DVD die hij binnenkort wil uitbrengen.

Aanleiding voor het uitbrengen van de instuctiefilms waren de vele e-mails die Mounier ontving met commentaar en suggesties vanuit het publiek. Op het forum van Mounier's officiële website ontstond een streeds grotere rubriek met FAQ's over drumtechniek, materiaal en andere specifieke drumvragen.

Op de DVD komen in ieder geval de volgende onderwerkpen aan bod: warm-ups voor oefenrepetities en optredens en verschillende stretchoefeningen. Ook biedt Mounier oefeningen om uithuidingsvermogen en snelheid op te bouwen, voet- en handtechnieken en een 'grind library': voorbeelden van diverse gind- en blastbeats die in extreme metal worden gespeeld.

Daarnaast schenkt de Canadese drummer aandacht aan het materiaal en de set-up van zijn drumkit, en zijn er live beelden van ten minste vijf verschillende nummers die tijdens verschillende shows vanachter de drumkit zijn gefilmd, inclusief de notaties voor deze nummers.

Alsof dat niet genoeg is, komen er meerdere drumsolo's op te staan, inclusief stukken die Mounier speelde tijdens de preproductie van het nieuwe Cryptopsy-album dat in de zomer van 2004 werd opgenomen in de Wild Studios te St-Zenon, en documentaire van Radio Canada's Adrenaline TV show.

Naast een fotosectie en een verassende bonus komt er bovendien materiaal op te staan dat is gefilmd tijdens het Montreal Drumfest 2003. Het gaat onder ander om een drumsolo van zeven minuten en een duet met drummer Ange Curcio.

Kortom: verplichte kost voor de liefhebbers van het extreme trommelwerk!
zoeken
zoeken