Ron Velthuis vertrokken bij El Shit

Artist news 16-03-2005 12:49

Ron Velthuis heeft besloten om niet langer als drummer in El Shit te fungeren. Als belangrijkste reden voor vertrek noemt Velthuis de motivatie die is verdwenen.

Aan Slagwerkwereld.com vertelt Velthuis:
"Ik stond er niet 100% meer achter, zowel muzikaal gezien als vanwege de dingen er omheen. Zo was ik heel vaak de chauffeur en dat kostte op het laatst te veel moeite. Optredens maakte ik niet langer mee als een feestje omdat ik er tegenop zag om ook nog helemaal terug te rijden naar Groningen."

Velthuis wil even rust nemen en is voorlopig niet op zoek naar een nieuwe band. De drummer vervolgt:

"We hebben geen ruzie, maar het afscheid was ook niet heel harmonieus. Ik heb een heel leuke tijd gehad, maar drummen was en is voor mij vooral hobby. Voor David [gitarist en bandleider, red.] is muziek echt zijn passie, met hart en ziel gaat hij ervoor. Ik heb ook nog mijn werk en een vriendin. Dan moet je op een gegeven moment keuzes maken. Kijk, de laatste tijd gingen we ook niet zo veel meer repeteren, en ik miste dat helemaal niet. Dat zegt eigenlijk al genoeg."

Velthuis speelde sinds 1999 in El Shit. Er zijn wel audities geweest ter vervanging van Velthuis, maar na het vertrek van de drummer gaf ook bassist Bas van Velzen er de brui aan. Daarmee is alleen zanger/gitarist David Peek van het trio overgebleven.

Peek gaat gewoon door met eigen materiaal, al heeft hij noodgedwongen de band in de wachtstand gezet:

"Het was een moeilijke beslissing, maar na er een week over nagedacht te hebben ben ik uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om de geplande optredens in het kader van het metalfestival Noordschok af te zeggen en El Shit per direct in de wachtstand te zetten. (...) De komende tijd ga ik gebruiken om erachter te komen op welke manier en met wie. Hierbij sluit ik niets uit, als het maar met muziek te maken heeft."

Van de drummers die auditie deden om Velthuis op te volgen, zijn er twee overgebleven als serieuze kandidaat.

De ene is Jetse Goris, afkomstig van de Groningse bands The Lords of Gravity, SO 24 en A Pin's Fee. The Lords wonnen in 2003 de Groninger popprijs. Goris speelde ook in een theatershow met leden van VOF de Kunst.
De andere kandidaat is Roel Verhoeve van het Friese Grinter. Eerder speelde Verhoeve in Endorphin.

zoeken
zoeken