Dennis Leeflang: sessiedrummer in New York

Artist news 19-03-2005 17:49

Dennis Leeflang, zie foto, vloog de laatste maanden met enige regelmaat heen en weer tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Vanuit New York geeft de slagwerker een update:
"M'n visum voor de VS is nu eindelijk geregeld. Per maart verhuis ik officieel naar New York om daar te touren en gigs te doen met lokale bands en met Bumblefoot. Ook ga ik er veel sessiewerk doen en lesgeven."

Daarnaast is Dennis Leeflang in New Jersey bezig met het inspelen van de nieuwe release van gitaarvirtuoos Bumblefoot. Het album zal de titel "Normal" krijgen. Een opmerkelijke naam omdat Bumblefoot ook op muzikaal vlak compleet gestoord is.

Vorige week waren Leeflang en Bumblefoot nog in P60 te Amstelveen te horen, samen met de Zweedse formatie Freak Kitchen, met Björn Fryklund achter de drumkit.

In Nederland laat Dennis door zijn vertrek The Saturnine achter zonder drummer. Leeflang zal niet meer meespelen tijdens het optreden bij het Headway Festival op zaterdag 2 april.

Gelukkig voor The Saturnine zal Michael van der Kolk, broer van Saturnine-gitarist Edo van der Kolk, voorlopig invallen tot er een nieuwe permanente drummer is gevonden.

Eerder viel Ivar de Graaf, voormalig drummer van Within Temptation en Jambone, voor korte tijd in.

zoeken
zoeken