Preview Musikmesse Frankfurt 2013

Nog twee dagen voor de beursdeuren weer opengaan

Merknieuws 08-04-2013 10:45

De Musikmesse Frankfurt staat weer op het punt van beginnen. De belangrijkste muziekbeurs van Europa opent aanstaande woensdag 10 april de deuren. Als je kans ziet, trek je wandelschoenen aan en ga ernaar toe, want nergens in Europa vind je zo'n grote verzameling muzieknieuws.

 

 

Op slagwerkgebied valt het bij de grote merken niet mee om voor de Musikmesse écht productnieuws te vinden. De meeste merken lanceren hun nieuws al in januari op de NAMM show, en de Musikmesse is dan de eerste keer dat al deze instrumenten in Europa zijn te zien. Bedenk daarbij wel dat de eerste producten meestal pas eind mei daadwerkelijk geleverd worden, en vaak zelfs later. De Musikmesse is daarmee echt de eerste keer dat je ze rustig op je gemak kunt bekijken. De vernieuwde Zildjian Avedis, de Tama Star drums, Yamaha's Live Custom, DW's Design serie; je ziet ze allemaal voor het eerst in Frankfurt. De beurs is misschien wel de enige kans op de prachtige Gretsch 130th Anniversary drumkits te zien. Deze worden in zo'n beperkte oplage gemaakt dat de kans om er een in een winkel tegen te komen erg klein is.

Paiste nieuws
Als er dan echt nieuws te melden is, dan houden de meeste merken het stevig onder de pet, maar hier en daar hebben we al wel wat nieuwtjes te horen gekregen. Paiste lijkt het grootste bekkennieuws van de show te hebben, met de nieuwe Signature Precision-serie, die naast de gewone Signature komt te staan. De bekkens hebben volgens Paiste een wat meer cleane en gefocuste klank dan de normale signatures, terwijl ze wel de warmte hebben die je van de Signature-serie gewend bent. De nieuwe serie wordt gepromoot met Franklin Vanderbilt (Lenny Kravitz) en Jason Sutter (Marilyn Manson). Verwacht dus niet al te subtiele bekkensounds.

Pearl nieuws
Pearl
heeft naast het in Amerika gepresenteerde nieuws twee limited edition-versies van de Vision Birch. Beide sets hebben een 22"x18" bassdrum zonder tommount, 10"x7" en 12"x8" toms,14"x12" en 16"x14" floortoms en een bijpassende berken snaredrum. Er is keuze tussen twee Artisan II bekledingen: Rod Pins en Garabato. Het beste nieuws is dat de sets nu geleverd worden met professionele Remo slagvellen. Pinstripes op de toms en een Powerstroke 3 op de bassdrum. Zo begin je meteen met een optimaal klinkende drumkit. Voor meer Messenieuws kun je het beste de Facebook-pagina van Slagwerkkrant in de gaten houden. Tijdens de beurs kun je daar regelmatig kleine updates en foto's vinden. 


Musikmesse 10 t/m 13 april
Zeventigduizend bezoekers verwacht de Musikmesse Frankfurt, dat steeds meer een publieksbeurs wordt, nu ook de vrijdagmiddag voor de consument vrijgegeven wordt. Bovendien worden de hallen opnieuw ingedeeld. Noeste beursgangers, waaronder natuurlijk ook het Slagwerkkrant-team, zullen even opnieuw hun weg langs de stands moeten vinden. Natuurlijk is er ook weer het nodige te beleven aan clinics en concerten, maar daarover was bij het ter perse gaan van deze editie nog niet bekend. Ga hiervoor naar de site van de Musikmesse.

MIPA Awards
Ook worden tijdens de Musikmesse weer de MIPA-awards uitgereikt, en wel op donderdag na de beurssluiting. Slagwerkkrant werkt mee aan deze verkiezing van de beste producten van het jaar. 

Finale V-Drums Contest met Lars Nijman
Lars Nijman gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de Roland V-Drums Contest die tijdens de Musikmesse plaatsvindt. Er waren dit jaar geen voorrondes nodig, want Nijman maakte vorig jaar enorme indruk, maar was volgens de regels te jong om uitgezonden te worden naar een finale in het buitenland. Daarom sturen ze hem dit jaar!
Namens Slagwerkkrant neemt hoofdredacteur Mark van Schaick plaats in de jury.

www.musikmesse.com

april: 10-13, dagelijks 9-18u, Messe, Frankfurt (D); 11, MIPA-awards, Messe Frankfurt, Duitsland; 11, Finale Roland V-Drums Contest, Messe, Frankfurt (D)

 

 

zoeken
zoeken