Zebra Drums

Custom snaredrums uit Roermond

Merknieuws 21-10-2013 16:16

Drumbouwers zijn in Nederland en Vlaanderen dun gezaaid. Daarom is het goed om te zien dat er nog steeds jonge merken bij komen. Een mooi voorbeeld daarvan is Zebra drums, dat sinds 2011 op professionele basis snaredrums bouwt.

Zebra drums is eigendom van de 31-jarige Sjoerd Van Den Beuken. Het merk maakt snaredrums op basis van een duigenconstructie. Daarbij is de ketel opgebouwd uit een aantal rechte duigen, die met een speciale houtverbinding aan elkaar worden gelijmd. Voordeel van deze constructie is dat er geen enkele spanning op de ketel staat en dat je veel minder lijm nodig hebt dan bij een traditionele uit laagjes opgebouwde trommel.

Zoals je van een custombouwer mag verwachten heb je bij Zebra drums een ruime keuze. Snaredrums zijn verkrijgbaar van 10" tot en met 14". Voor een standaard 14" snaredrum betaal je € 699,-. Dan heb je keuze uit esdoorn, eiken, mahonie en beukenhout. De hardware is verchroomd, spanranden zijn 2.3mm geperst en de ketel is afgewerkt met een hardwax zijdeglans finish. Wil je meer, dan zijn er tegen meerprijs nog allerlei mogelijkheden, zoals andere, exclusieve houtsoorten, een hoogglans en gebeitste finish of messing, nikkel of black nickel hardware. 

zoeken
zoeken