South By South West update

Muzieknieuws 20-01-2005 13:46

De organisatie van het jaarlijkse South By South West (SXSW) Music Festival in Austin, Texas maakt steeds meer namen bekend van actis die op de negentiende editie van het festival zullen optreden. Ook de eerste Nederlandse band is bekend: NRA.

De punkrockers geven op 19 maart een showcase van Gearhead Records tijdens de muziek-conventie in Austin. Gearhead brengt sinds 18 januari 2005 het meest recente NRA-album "Machine" uit in de Verenigde Staten. Voor en na de show op SXSW 2005 maken drummer Dr. Feaver en de rest van de band van de gelegenheid gebruik voor een korte tour door de VS.

Onder de uiteenlopende acts die op SXSW 2005 spelen, bevinden zich artiesten als Brian Wilson, Electric Eel Shock, Elvis Costello, Billy Idol, Bloc Party, Death From Above 1979, Ditty Bops, Dogs Die in Hot Cars, The Donnas, Doves, Fatboy Slim, The Futureheads, Nada Surf, Hot Hot Heat, Billy Idol, The Kills, Stephen Malkmus, Aimee Mann, The Raveonettes, The Longcut, Robert Plant, Sleater-Kinney, The Turbo AC's en The Soundtrack of Our Lives.

South By South West vindt in 2005 plaats van 16 tot en met 21 maart.
zoeken
zoeken