DVD-registratie The Gathering op komst

Muzieknieuws 22-01-2005 16:42

Op 23 mei maakt The Gathering in de Amsterdamse Paradiso opnamen voor de langverwachte live- DVD die ze in eigen beheer gaan uitbrengen.

Drummer Hans Rutten (zie foto) en de rest van de band geven die avond twee concerten, die beide worden opgenomen.

Dit zijn de enige twee officiële concerten wereldwijd van The Gathering in 2005. De groep doet het in 2005 bijzonder rustig aan met live shows in verband met zangeres Anneke van Giersbergen die binnenkort haar eerste kind verwacht.

De DVD wordt de opvolger van het live album "Sleepy Buildings – A Semi Acoustic Evening" uit 2004. De nieuwe release staat gepland voor herfst 2005. Het is deel 1 en bevat de semi-akoestische concertregistratie in Paradiso, een tourdocumentaire en vele extra’s uit het The Gathering-archief.

Vanaf de lente in 2006 zal de band weer internationaal gaan touren. Een DVD deel 2 zal tijdens de Europese concerten in 2006 worden opgenomen. Naast een concert zal deze tweede DVD een studiodocumentaire bevatten over het maken van de nieuwe plaat en meer nog nooit vertoond materiaal.

Voor de show in Paradiso zijn maar 650 plaatsen beschikbaar. De voorverkoop start op zaterdag 29 januari via de bekende voorverkoopadressen. Een enkel ticket kost € 17,50, een passe-partout voor beide shows € 27,50. De eerste show start om 19:00 uur, de tweede show start om 22:00 uur

Voorafgaand aan de officiële registratie in Paradiso houdt The Gathering een try-out op woensdag 18 mei in het Lux-theater te Nijmegen. Hiervoor zijn 190 plaatsen beschikbaar. Kaarten kun je bestellen via de website van het theater.
zoeken
zoeken