Parkpop 2005: feestelijk jubileum

Muzieknieuws 13-03-2005 21:53

Parkpop beleeft dit jaar zijn 25e editie, "eentje met een gouden randje" aldus de organisatie. Oude bekenden en frisse nieuwkomers maken hun opwachting tijdens de jubileumeditie van Nederlands grootste gratis muziekfestival.

Parkpop heeft veel bands en artiesten uitgenodigd die al eerder op het Haagse festival stonden. De eerste namen zijn inmiddels bekend. Zo geven ex-Marillion zanger Fish, De Dijk en Killing Joke acte de présence.

Parkpop is in 25 jaar uitgegroeid van een kleinschalig feest naar het grootste eendaagse popfestival van Europa. In 1981 startte het festival met één podium en vijftienduizend bezoekers. Killing Joke was toen één van de acts die op het festival schitterde. De Dijk was in 1985 en 1995 van de partij, Fish stond in 1985 en 1993 op Parkpop.

Daarnaast zijn Elvis Costello & The Imposters, Tokyo Ska Paradise Orchestra en Gabriël Rios bevestigd.

Anno 2005 is Parkpop een festival met drie podia en enkele honderdduizenden bezoekers. Net als de afgelopen jaren is er ook weer een Locals Only Stage voor lokale bands.

Parkpop vindt plaats op zondag 26 juni, traditioneel in het Zuiderpark te Den Haag. De toegang van het muzikale festijn is zoals altijd gratis.
zoeken
zoeken