Eerste namen Muzikantendag 2005

Muzieknieuws 14-03-2005 10:46

De eerste acts voor de Muzikantendag 2005 zijn bekend gemaakt. Barry Hay, zanger van de Golden Earring en de Haarlemse band The Sheer komen naar de Muzikantendag om tips en informatie te geven aan muzikanten. Dat meldt de organisatie.

Op 21 mei vindt in de Melkweg en Cinecenter in Amsterdam een uitgebreid programma plaats voor beginnende en semi-professionele muzikanten.

Ook Green Lizard, Leon Giesen, Ro Krom en Tjeerd Oosterhuis zijn van de partij. Green Lizard geeft een workshop 'songschrijven'. Leon Giesen, ex-bassist van Toontje Lager en tegenwoordig bekend van Mondo Leone, vertelt over het maken van muziek aan de hand van films. Tjeerd Oosterhuis (bekend van Total Touch, K-otic, Gordon en Re-Play) geeft een workshop over 'tekst en compositie'. Welke workshop Ro Krom (Gotcha, OlaBOLA) verzorgt, is nog niet bekend.

Een nieuw onderdeel van de Muzikantendag is 'The case'. Aan de hand van één band en één soloartiest worden in een dag tijd alle aspecten van een carrière behandeld. Band en artiest worden de hele dag begeleid door experts uit de muziekindustrie, onder leiding van de veelgevraagde professionele slagwerker Hans Eijkenaar.

Daarnaast is er een demospreekuur waar muzikanten een demo kunnen laten horen aan producenten, boekingsmanagers en programmeurs. In een gesprek oordelen zij kritisch en geven zij aanwijzingen.

Het evenement start om 11:00 uur. Tickets kosten € 16,- (excl. reserveringskosten, geen verplicht lidmaatschap). De voorverkoop is inmiddels gestart.

De muzikantendag wordt georganiseerd door Conamus in samenwerking met Buma en Sena Performers.
zoeken
zoeken