Finalisten Deloitte Jazz Award 2005 bekend

Muzieknieuws 15-03-2005 00:45

Na de laatste voorronde op 13 maart 2005 in het Bimhuis in Amsterdam, zijn de finalisten van de Deloitte Jazz Award definitief geworden. Dit zijn Milan Bonger
(saxofoon), Stefan Lievestro (bas) en Robert Rook (piano).

Saxofonist Milan Bonger, bassist Stefan Lievestro (vorig jaar nog op tour met Michiel Borstlap, Hans Eijkenaar, Edsilia Rombley) en pianist Robert Rook gaan door naar de finale van de Deloitte Jazz Award 2005. Juryvoorzitter Peter Krom maakte dit bekend na afloop van de spannende voorronde.

Naast de drie gekozen finalisten namen bassist Clemens van der Feen, saxofonist Willem Hellbreker en pianist Jeroen van Vliet deel aan de voorronde. De deelnemers traden op met de leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert. Bonger, Lievestro en Rook zullen op zondag 10 april in het Bimhuis in de finale staan. De uiteindelijke winnaar ontvangt een bedrag van € 20.000,-. De twee andere finalisten krijgen een aanmoedigingsprijs van € 2.500,-.

De Deloitte Jazz Award is een aanmoedigingsprijs bestemd voor getalenteerde jazzmusici die in Nederland gevestigd zijn, hier al een zekere bekendheid hebben verworven en aan het begin van een internationale carrière staan. De Deloitte Jazz Award is het initiatief van accountants- en adviesorganisatie Deloitte en werd eerder gewonnen door Oene van Geel (2002), David Kweksilber (2003) en Joris Roelofs (2004). Het prijzengeld is ter beschikking gesteld door de Andersen Foundation, een stichting die sociale en culturele projecten ondersteunt, met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere beroepsontwikkeling van getalenteerde musici.

De Deloitte Jazz Award jury wordt voorgezeten door Peter Krom (Andersen Foundation) en bestaat uit Hein van de Geijn (musicus, producer, docent), Paul Gompes (coördinator Dutch Jazz Connection), Amanda Kuyper (muziekjournalist), Jan Menu (musicus, producer) en Bert Vuijsje (journalist/jazzrecensent).

De winnaar van de Deloitte Jazz Award wordt uitgenodigd voor een gastoptreden tijdens de uitreiking van de Concertgebouw Jazz Award op dinsdag 17 mei in het Concertgebouw. De Concertgebouw Jazz Award, een oeuvre-prijs bestemd voor een internationaal vermaard jazzmusicus, is dit jaar toegekend aan tenorsaxofonist Benny Golson. Hij zal de award in ontvangst nemen uit handen van Concertgebouw-directeur Martijn Sanders. Golson treedt deze avond op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert.
zoeken
zoeken