Jay Bellerose - Het geheim van L.A.

Video's bij het interview in Slagwerkkrant 197

Slagwerkkrant Plus 14-12-2016 11:12

Sommigen zien hem als 'de nieuwe Jim Keltner' en Kim Weemhoff noemde hem in zijn vaste column als een van de meestergroovers die je gehoord moet hebben en waar je veel van kunt leren. Ondertussen werkt Jay Bellerose onder de radar aan een indrukwekkende discografie. Voor het interview in Slagwerkkrant 197 (januari-februari 2017) zocht Job Verweijen de Amerikaanse drummer op in zijn huis in L.A. Bellerose vertelt over zijn vintage spullen, zijn bijzondere touch en het belang van klank en dynamiek. Hier op Slagwerkkrant plus kun je een aantal sfeervolle live video's bekijken.

 

In het interview verhaalt Bellerose over hoe zijn liefde voor 'ouwe meuk' min of meer toevallig tot stand kwam:

‘(...) Ondertussen werd mijn vijfdelige fusionkit met een hoop bekkens uit mijn locker gestolen. Dat is misschien wel het beste wat me kon overkomen; noem het divine intervention. Goedkoop kocht ik een oude bassdrum, snare en floortom en probeerde daar zo veel mogelijk klanken uit te halen. Maximale zeggingskracht met minimale middelen, dat motto kwam ik veel later weer tegen bij de bluesveteranen met wie ik heb gewerkt.’

 

Jay Bellerose in zijn muziekkamer, thuis in L.A.

 

Beluister hier een live video met Alison Krauss & Robert Plant bij Later With Jools Holland, met het nummer Rich Woman van Robert Plant en Alison Krauss van hun bejubelde album Raising Sand, dat Bellerose ook volledig inspeelde (ook met gitarist-producer T Bone Burnett).

 

Hier hoor en zie je Bellerose live met zanger Ray LaMontagne’s bij diens BBC 4 Sessions

 

Jay Bellerose speelt jazzy in een trio met gitarist Adam Levy en Hammond-organist Larry Goldings

 

 

 

De sfeervolle 'rommel' van een liefhebber

Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 197 (januari-februari 2017)

 

zoeken
zoeken