Debuut Skip The Rush bij Glam Records

Muzieknieuws 29-12-2004 01:12

Op 14 maart 2005 brengt Glam Records het debuutalbum van Skip The Rush uit. De plaat is in eerste instantie in de Benelux verkrijgbaar. De distributie verloopt via Suburban.

Glam Records is een divisie van Glam Booking, dat vooral boekingen doet voor Amerikaanse, Engelse en Scandinavische bands die in Europa touren. Het album "Skip The Rush" is de tweede release voor het label, eerder bracht Glam Records "New Tattoos" van Cereal uit.

De releaseparty is op 12 maart 2005 in de Melkweg in Amsterdam.

Zanger Jaap Warmenhoven vertelt dat de band eind 2003 de studio inging en toen een eerste EP opnam: zes tracks die verschenen onder de titel "Chaperone". Dat was onder leiding van de Amerikaan Mike Stewart. Jaap legt uit hoe dat zo gekomen is:
"Bow Evers, onze drummer, zat in de organisatie van A2A en leerde hem daar kennen. Dat klikte goed en Bow vroeg hem of hij ons wilde helpen met de opnamen."

Ook voor het tweede album heeft Skip the Rush gebruik gemaakt van Stewarts diensten. Naast de zes nummers van "Chaperone" - die opnieuw werden gemixt - nam de band ook zes nieuwe nummers op die nu samen op het officiële debuut verschijnen.

zoeken
zoeken