Darkdaydising stopt

Muzieknieuws 10-01-2005 22:16

Darkdaydising stopt, althans na 11 maart. Alle geplande optredens gaan gewoon door. He besluit ermee op te houden is in goed overleg genomen.

Op hun (Engelstalige) website schrijven de muzikanten:
A new year, a new start… and the end of something else. Darkdayrising has decided to call it quits. People change, priorities shift and in the end no one can really be blamed for that. It has been a great four years with ups that most definitely outnumbered the downs. But rather than see things go down the drain slowly, we decided to pull the plug ourselves."

De allerlaatste show vindt plaats op 11 maart in N201 te Aalsmeer. Op het afscheidsoptreden zal Darkdaydising een demo presenteren met nummers die gepland waren voor een CD. Deze demo wordt uitgegeven, zodat iedereen de songs toch nog kan horen.

Drummer Boy van Egmond geeft aan dat de prioriteiten van sommige bandleden elders kwam te liggen:

"Enkelen werken en hebben net een huis, dus moeten ze alle tijd daarin steken en blijft er minder over voor de band. Ook zat er voor hun geen tour in van een week of langer, wat de groei van band uiteraard remt. Hierna hebben we met de kern van de band overleg gepleegd en besloten dat het beter was om nu te stoppen, zodat iedereen een waardig afscheid heeft en er geen persoonlijke conflicten ontstaan."

Bassist David gaat door met z'n hobbybandje Quarterback, gitartist Tobi zoekt waarschijnlijk een nieuwe band, zanger Jasper krijgt het steeds drukker met z'n youthcrew/old school hardcoreband A Step Apart. Samen met gitarist Roel zit Jasper sinds kort ook in een vegan/straight edge band Eye of Judgement. Hierin speelt ook Marc, afkomstig van de punkband TB.C. Ze hebben zojuist een demo opgenomen en staan op het punt hun eerste shows te gaan spelen.

Boy van Egmond gaat op zoek gaan naar een middelgrote rock-/metalband met potentie en is van plan verder aan zijn wetenschappelijke carrière te bouwen. De drummer houdt zich daarom beschikbaar voor bands met interesse.

zoeken
zoeken