Dynamo Open Air in het teken van reünieshows

Muzieknieuws 10-03-2005 00:43

Dynamo Open Air heeft een alleraardigste verrassing voor de editie van 2005: thrashlegendes Testament en Laaz Rockit zullen beide aantreden in hun klassieke 80's line-up.

Testament-frontman Chuck Billy en oorspronkelijk gitaristen Eric Peterson en Alex Skolnick (tegenwoordig leider van het Alex Skolnick Trio) worden bijgestaan door Greg Christian (HavocHate), bassist van het eerste uur, en voormalig Testament-drummer John Tempesta (Helmet, ex-Rob Zombie).

Laaz Rockit hield het in 1992 voor gezien, maar verschijnt op Dynamo in de klassieke opstelling met Mike Coons op zang, gitaristen Aaron Jellum en Phil Kettner op gitaar, bassist Willy Lange en Victor Agnello achter de kit.

Agnello was de oorspronkelijke drummer van de thrashmetalband uit San Fransisco. Hij zat op de drumkruk toen de groep in 1982 startte, maar werd in 1990 vervangen door Dave Chavarri. Laatstgenoemde dook later op bij Pro-Pain en speelt tegenwoordig in Ill Niño.

Naast Testament en Laaz Rockit werden al eerder de volgende bands bevestigd door de organisatie van het metalfestival: Anthrax, Obituary, Gorefest, Jon Oliva's Pain, Masterplan, Evergrey, 3 Inches Of Blood, Trivium en Mercenary.

Het lijkt alsof Dynamo Open Air 2005 in het teken staat van reünieshows, want voor Gorefest en Anthrax geldt eveneens dat het om een soort come-back gaat. Gorefest, met drummer Ed Warby op de kruk, kwam in juli 2004 weer voorzichtig samen in de oefenruimte.

Anthrax neemt ook muzikanten mee die vroeger ooit deel uitmaakten van de groep. Zo spelen drummer Charlie Benante en de rest van de band op Dynamo 2005 met twee zangers: John Bush, sinds 1993 de frontman, en zijn voorganger Joey Belladonna.

Het Dynamo festival vindt plaats op 7 mei 2005 in Hellendoorn. Tickets kosten € 45,-. Meer info vind je op de website van Dynamo Open Air.
zoeken
zoeken