Warner Music naar de beurs

Muzieknieuws 14-03-2005 11:31

Het Amerikaanse muziekconcern Warner Music wil een beursnotering aanvragen. Dat blijkt uit documenten die bij de SEC, de Amerikaanse beurscommissie, zijn gedeponeerd.

Het grote muzieklabel heeft uiteenlopende artiesten onder zijn hoede als Madonna, Led Zeppelin, Metallica en The Darkness, Michael Bublé, Static-X, Hot Hot Heat, Red Hot Chili Peppers, R.E.M. en Eric Clapton.

Warner denkt met een beursgang 750 miljoen dollar te kunnen binnenhalen.

Warner wil met het geld schulden aflossen en de huidige activiteiten voortzetten. Daarnaast wordt er extra geïnvesteerd in de verkoop van legale MP3's voor zowel digitale muziekspelers als mobiele telefoons.

Warner heeft in de SEC-documenten niet aangegeven hoeveel aandelen het beschikbaar wil stellen. Ook de prijs ervan is nog niet bekendgemaakt, evenmin als de datum waarop de beursgang zal plaatsvinden.

In september 2004 meldde de Britse zakenkrant Financial Times dat Warner Music een beursgang overwoog. Volgens deze krant zou een aandelenuitgifte drie miljard dollar kunnen opbrengen.

Een groep bedrijven onder leiding van de Canadese zakenman Edgar Bronfman kocht Warner Music in 2003 van Time Warner. Er werd toen 2,6 miljard dollar neergeteld voor de muziekuitgever.

In 2004 werden acts als Krezip, Postmen en Ilse DeLange door Warner Music Benelux op straat gezet wegens tegenvallende verkoopresultaten.
zoeken
zoeken