Nieuwe digitale toonbank online

Muzieknieuws 21-03-2005 10:11

Sinds 20 maart is er een nieuwe speciaalzaak voor Pop, Jazz en Braziliaanse grooves online: toonbankrecords.nl. Deze website richt zich op pop, toegankelijke jazz, Braziliaanse muziek en een subtiele mix van stijlen. Toonbank Records wil het online verkoopadres worden voor met name eigen beheer-cd's. Consumenten kunnen er cd's bestellen, maar ook individuele songs betaald downloaden.

Toonbank Records kreeg vorm in de zomer van 2004. Een kleine groep Amsterdamse muzikanten en muziekliefhebbers wilde de teloorgang van de Nederlandse muziekindustrie niet langer vanaf de zijlijn betreuren. Markus Ilmari, een van de initiatiefnemers van de online winkel:
"Er moest een nieuwe plek komen voor muziek die niet in de bestaande formats past. Want door het hele land en over de hele aardbol worden zoveel waanzinnige CD's geproduceerd."

Inmiddels kun je op www.toonbankrecords.nl 15 heel diverse cd's aantreffen en elke maand melden zich bands uit binnen-en buitenland met nieuw materiaal.

Toonbank Records nodigt muzikanten uit materiaal toe te sturen. Elke cd wordt kritisch beluisterd.

Markus:

"Pop, Jazz en Braziliaanse muziek interesseren ons het meeste. En alles daartussen in, maar het moeten wel producties van hoog niveau zijn!"
zoeken
zoeken