Doe je mee aan de DrumDrieDaagse? We hebben nog plek!
Met Gary Husband, Jordi Geuens, Cesar Zuiderwijk e.v.a.; 17-18-19 augustus, Musicon, Den Haag
Events 10-07-2018 21:07
De 17de editie van de DrumDrieDaagse vindt plaats van vrijdag 17 augustus tot en met zondag 19 augustus 2018. Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren de DrumDrieDaagse elk jaar weer met heel veel plezier, en jaarlijks kijken de 72 deelnemers met veel enthousiasme terug op drie dagen clinics (2 per dag!), groepslessen (5 per dag, elk uur bij een andere docent!), een berg oefenstof die mee naar huis gaat, en heel veel lol. Dus zeker als je nog niet eerder hebt meegedaan; grijp je kans.

HET PROGRAMMA IS HELEMAAL ROND! CHECK HIERONDER!

Je kunt je nú inschrijven via www.drumdriedaagse.nl

We kunnen het clinicprogramma inmiddels bekend maken: 

Vrijdag 17 augustus  
Clinic 1: Jordi Geuens & Eric Rademakers
Clinic 2: Tim Koning
Vrijdagavond: Leif de Leeuw Band ft Tim Koning

Zaterdag 12 augustus
Clinic 1: Han Kerkhof
Clinic 2: Gary Husband
Zaterdagavond: Sessie met The Smart

Zondag 13 augustus
Clinic 1: Gert van der Zwan
Clinic 2: Cesar Zuiderwijk & Koen Herfst


De volgende topdrummers komen clinics en lessen geven op de DrumDrieDaagse 2018! 

  • Gary Husband (John McLaughlin/Independent)
  • Jordi Geuens & Erik Rademakers (Selah Sue)
  • Koen Herfst (Armin van Buuren, e.v.a.)
  • Han Kerkhof (Insta/Youtube grooves)
  • Tim Koning (Leif de Leeuw Band)
  • Gert van der Zwan (The Hague Highland Pipe Band)
  • The Smart ft Sarah Lavinia Feenstra (bandcoaching & sessie)
  • en natuurlijk Cesar Zuiderwijk

En dan is er nog de ploeg vaste docenten van Music Station en Slagwerkkrant: 

Olaf Fase
Mark Eeftens
Dennis Boxem
Fred Cohen
Gerben de Bruijn
Erk Willemsen

Bekijk hier de impressie van de 2015-editie:Lees hier meer over de clinicians en docenten.  

Gary Husband
Hij is een unieke muzikant. Maar heel weinigen kunnen zeggen dat ze zowel drummer als toetsenist zijn in de meest vooraanstaande bands ter wereld. Momenteel tourt hij als toetsenist en 2de drummer de wereld over met de band van gitarist John McLaughlin. Als drummer heeft hij een waanzinnige carrière bij mensen als Allan Holdsworth, Gary Moore, Jack Bruce & Robin Trower en bands als Level 42. Dit naast zijn eigen bands Gary Husband’s Drive en Force Majeure. Zijn stijl is geworteld in jazz en fusion, dynamisch en energiek, virtuoos ook. Maar zijn Level 42 jaren geven aan dat hij ook voor pop zijn hand niet omdraait. De clinic en lessen op de DrumDrieDaagse zullen heel bijzonder worden.
De clinic van Gary Husband wordt mede mogelijk  gemaakt door Zildjian, Pearl en Remo.

Jordi Geuens & Erik Rademakers
(Selah Sue)
De ritmesectie van Selah Sue doet op vrijdagochtend de openingsclinic van de DrumDrieDaagse. Metersdiepe grooves, wortelend in reggae en hiphop, wisselen af met schitterende, helder gespeelde fills. In hun clinic laten ze van alles horen over hoe drummer en bassist lekker kunnen samenspelen, en laten ze diverse interpretaties van dezelfde songs horen. Eye-opener!

Han Kerkhof (Instagram/Youtube grooves)
Is hij de meest originele beatmaker van dit moment? Als je zijn Instagram en Youtube-kanalen volgt, zou je haast denken van wel! Tientallen filmpjes van zijn beats met de meest aparte set-ups. En nu zelfs, in navolging van Jacob Collier, ook moet toetsen en vocals! Dat wordt gegarandeerd een inspirerende clinic, met daarna avontuurlijke groepslessen!.

Tim Koning (Leif de Leeuw Band)
De snel rijzende ster van Tim Koning! Deed hij begin deze eeuw nog mee als deelnemer van de DrumDrieDaagse, gaf hij er vervolgens lessen, nu doet hij ook de vrijdagmiddagclinic. Hierin laat hij alle ins en outs van zijn spel horen. In het avondprogramma past hij dat toe in de formatie waarmee hij nu langs de nationale en internationale podia tourt: de Leif de Leeuw band!

Koen Herfst (Armin van Buuren, e.v.a.)
Heeft hij nog introductie nodig? Wordt al jaren tot beste hardrock/metaldrummer gekozen door de lezers van Slagwerkkrant, tourde de wereld over met Armin van Buuren en heeft met Cesar Zuiderwijk een nieuwe slagwerkformatie uit de grond gestampt: de Drum Demons. Luister naar hun kersverse single Suguda. De Drum Demons doen de afsluitende zondagmiddagclinic!

Gert van der Zwan (The Hague Highland Pipe Band)
Hij is virtuoos op Schotse snaredrum; de knalstrak gespannen trommel met het typerende geluid. Hij is de voorman van de snaredrumsectie van The Hague Highland Pipe Band en geeft daar de nieuwe spelers les. Dat gaat hij ook op de DrumDrieDaagse doen, met een zondagochtendclinic en groepslessen.

The Smart ft Sarah Lavinia Feenstra (bandcoaching & sessie)
Legendarisch zijn inmiddels de bandcoaching-lessen en zaterdagavondsessie van Sarah Lavinia Feenstra met haar band The Smart. Ga je ook meedoen dit jaar?

En natuurlijk Cesar Zuiderwijk
Al voor de 17de keer de initiator van de DrumDrieDaagse, en onvermoeibaar in het lesgeven. Nu op weg naar zijn grote evenement Four Horizons - 2000 Drummers aan Zee op 9 september. Ongetwijfeld een voorproefje tijdens de DrumDrieDaagse! (foto door Jan Kloosterboer)

Je kunt je nú inschrijven via www.drumdriedaagse.nl

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station en wordt mede mogelijk gemaakt door Zildjian, Pearl, Roland, Remo, en Keymusic.

augustus: vr-za-zo 17-18-19, Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag
Kosten voor drie dagen clinics, lessen in privégroepjes, concert en sessie, inclusief lunches: € 265,-

www.drumdriedaagse.nl