U vraagt wij spelen - deel 96 - video Drums United

Video bij de cursus in Slagwerkkrant 199

Slagwerkkrant Plus 12-04-2017 13:04

In hun vaste cursusrubriek "U Vraagt Wij Spelen" hebben Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase inmiddels een gedenkwaardige serie neergezet onder de titel "Slagwerk-stucen". Samen met een gerenommeerde Nederlandse slagwerker presenteren zij dan steeds een slagwerkstuk voor twee of meer drummers. Daarmee kun je gaan stucen als een volleerd slagwerkstucadoor, want je kunt steeds je eigen draai geven aan de partijen. In Slagwerkkrant 199 (mei-juni 2017) is de beurt aan Lucas van Merwijk met een stuk van zijn formatie Drums United. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je een video waarin Drums United het uitgeschreven nummer uitvoert. En verder krijg je nog notenwerk met extra variaties op het sologedeelte (klik onder DOWNLOAD op het pdf-icoontje)

 

In de uitleg bij het stuk schrijven Cesar en Olaf:

Lucas speelt het zelf ook live met zijn project Drums United, onder de titel Samba Reggae Con Djembé. Je kunt het ook met twee drummers spelen; dan soleer je om beurten in letter C. Online vind je nog een viertal andere opties die je kunt gebruiken in deel C. Het stuk wordt een aantal keer herhaald, waarbij het tempo wordt opgevoerd van medium naar 

 

Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje kun je de vier extra opties bekijken die je kunt spelen onder gedeelte C. Deze bladzijde met notenwerk is afkomstig uit Lucas van Merwijks lesboek World Beat - World Rhythms for Drum Set. Het zijn vier voorbeelden van Samba Reggae-grooves (zoals gespeeld door o.a. Olodum), maar dan door Lucas vertaald naar drumset.



Hieronder zie je hoe Lucas van Merwijk Samba Reggae Con Djembé speelt met wereldslagwerkgroep Drums United

 

Bekijk hier de een aflevering uit de mooie online documentaireserie Jazzhelden; met een fraai portret van Lucas van Merwijk.

  

Lucas van Merwijk (foto Stijn Brinkmann)

Bekijk de complete cursus met transcripties in Slagwerkkrant 199 (mei-juni 2017)

zoeken
zoeken