Namm 2017 - Deel 6 met Alesis, DW, PDP en Paiste

Het belangrijkste productnieuws uit de VS

Merknieuws 30-01-2017 22:39

We brachten je rond de NAMM-show vorige week al een preview en vier dagverslagen vanaf de beursvloer. Maar er is nog zoveel nieuws te melden dat we de komende twee weken nog even vrolijk door gaan met NAMM-gerelateerd productnieuws. Hier lees je het zesde deel van ons Namm-nieuws.

Het belooft een spannend jaar te worden op het gebied van elektronische drums, want er is heel wat nieuws op de markt. Zo maakte Alesis bekend dat de Strike drumkit – die vorig jaar was aangekondigd – nu ook eindelijk af is. De eerste sets moeten over een paar maanden de winkels bereiken. De Strike is Alesis’ meest professionele en duurste drumkit tot nu toe. De set is er in twee uitvoeringen; de gewone Strike, en de Strike Pro. De gewone strike is een vijfdelige set-up, aangevuld met twee bekkenpads en een hihat. De Pro heeft maar liefst zes drumpads, vier bekkenpads en een hihatpad. Beide sets hebben dempbare bekkens, een hihatpad die met een echt hihatpedaal werkt en mooi grote drums met gaasvellen. De Strike module heeft meer dan honderd drumkits en 1.600 sounds, en heeft daarnaast een opvallend simpel te bedienen samplefunctie. De sounds tijdens de demonstraties konden eerlijk gezegd nog niet heel erg overtuigen, maar het was moeilijk om te beoordelen of dat nu door het werkelijk tenenkrommende spel van de demonstrateur kwam, of dat het aan de module ligt. 

 

Purpleheart

In de DW Collectors-serie zijn twee nieuwe ketelsoorten verkrijgbaar. Pure Purpleheart is er een van. Purperhart is van origine bruin, maar na het verwerken kleurt het tot mooi paarsrood. Bij de Pure Purpleheart drums is de gehele ketel van purperhart, en dus niet alleen de buitenste laag. De tweede nieuwe ketelsoort is 1,5mm dik roestvrij staal. De ketels van deze set zijn gerold uit rvs waarna de naad is dichtgelast en aan de buitenkant van de ketel onzichtbaar is weg gepolijst. De ketels zijn voorzien van een omgefelste draagrand die onder een hoek van 45 graden staat. De rvs trommels zijn pittig aan het gewicht, maar niet zo zwaar dat vervoeren écht lastig wordt. 

 Ook aan accessoires is er bij DW geen gebrek. Zo komt het merk in de 5000-serie met een echt low-boy pedaal. Deze prehistorische voorloper van het hihatpedaal heeft twee kleine bekkentjes op zo’n 30 centimeter van de grond. DW mikt ermee op percussionisten, en de bekkentjes zijn dan ook voorzien van een LP-merk.

Daarnaast brengt DW het allereerste product dat ze ooit maakten terug op de markt: een drumkruk die ook dienst doet als hardwarekoffer. Deze Santa Monica Trap Case Throne is voorzien van een grote ronde zitting en een stevig handvat. Via een slim mechaniek is de kruk stapsgewijs in hoogte te verstellen.

PDP levert de Concept Classic Wood Hoop drumkit nu ook in bebopmaten, met een 18” bassdrum, 12” tom, 14” floortom en 14”x6½” snaredrum. Alle voorzien van houten spanranden. Samen met Daru Jones (Jack White) maakte PDP een draagbaar setje met een supercompacte bassdrum en ultraondiepe toms: de New Yorker. De vierdelige set is afgewerkt in een opvallende Gold To Black sparkle finish. 

 

McBrain

Nicko McBrain vertelde het al in de video die we een paar maanden geleden met hem maakten: zijn complete Iron Maiden-bekkenset is nu bij Paiste verkrijgbaar. De bekkenset wordt geleverd in een speciale houten kist waar met een laser de nodige Iron Maiden-gravures op zijn aangebracht. De bekkens zelf (op twee na allemaal afkomstig uit de Signature-serie) hebben het Paiste-logo in Iron Maiden-font, en zijn aan de bovenkant voorzien van hiërogliefen uit de Maya-kalender (de dag markerend dat McBrain voor het eerst bij Maiden op de drumkruk zat). Net zoals bij de huidige tourset die McBrain bij Iron Maiden gebruikt. Daarnaast krijg je bij de set een gesigneerde versie van het laatste Iron Maiden-album Book Of Souls op zowel cd als vinyl, en een set tourstokken van McBrain. De dertien bekkens tellende set is gelimiteerd tot 83 exemplaren. De exacte prijs is nog niet bekend, maar houd rekening met een bedrag ruim boven de € 10.000.

Voor mensen met wat minder financiële draagkracht is er een kleine pleister op de wonde. Het prototype bekken dat McBrain sinds jaar en dag in zijn set-up heeft hangen wordt nu ook gewoon in productie genomen. Paiste doopte het bekken tot Fast Medium. Hij is verkrijgbaar in 18” en 20”. De gewone Fast Medium heeft anders dan de bekkens uit de McBrain-set het gewone Paiste-logo en de gewone stempels.

 Daru Jones laat zijn nieuwe bekkens horen bij de Paiste persconferentie

Daru Jones grossiert deze NAMM show in signature-producten, want naast zijn New Yorker drumkit bij PDP heeft hij ook bij Paiste een setje bekkens met zijn handtekening – of liever nog zijn gezicht – erop. De PST X DJs 45 set bestaat uit drie überhippe bekkens: een 12” crash, een 12” hihat en zelfs een 12” ride. De crash klinkt extreem kort en snel met een trashy aanslag. De ride heeft voor zijn maat een opvallend volwassen cupsound, en de hihats zijn een stuk bijtend venijn. De crash en hihats zitten vol gaten; bij de ride is het blad afgewerkt in een zwarte Coloursound finish, waardoor het ding opvallende gelijkenis vertoont met een vinyl lp.

  


 

zoeken
zoeken