Modern Drummer Festival 2008 - dag 1

Video's Hudson Music online op Slagwerkwereld.com

On Stage 28-09-2008 15:06

Op 20 en 21 september 2008 vond het Moder Drummer festival weer plaats in New York. Dit jaar deed Hudson Music online volledig verslag van het festival, bijna real-time met de activiteiten aldaar. Slagwerkwereld.com kreeg toestemming om alle video's volledig online te streamen. In dit artikel vind je alle video's van de eerste dag van het festival dat "[...] will certainly go down as one of the great ones."

Het Modern Drummer festival bestaat sinds 1987 en heeft door de jaren heen vrijwel alle grote artiesten op het podium gehad. Variërend van 'gewone' clinics tot complete concerten met hun eigen bands, stonden ook dit jaar weer een aantal van de meeste bekende drummers van dit moment op het tweedaagse evenement. Dit jaar was de line-up divers en spectaculair. De aftrap werd genomen door The Mars Volta-drummer Thomas Pridgen, waarna veel verschillende drummers met verschillende stijlen het programma vervolmaakten, afsluitend met Simon Phillips en zijn band Protocol.

Onderstaand vind je de complete lijst van de video's en interviews van de eerste dag van het festival.

Dag 1: Zaterdag 20 september 2008

  1. Modern Drummer Festival 2008 Intro
  2. Behind the scenes Friday
  3. Thomas Pridgen
  4. Billy Ward & The Billy Ward Trio
  5. William Calhoun
  6. William Calhoun interview
  7. Ndugu Chancler
  8. Simon Phillips & Protocol

video player

Festivalfoto's op HudsonMusic.com

  • Friday Setup and Rehearsals
  • Saturday show - day 1

    De komende maanden komen er meer video's online van het festival. In 2009 zal Hudson Music de complete DVD uitbrengen van Modern Drummer festival 2009. Alle video's staan online met toestemming van: Hudson Music en Modern Drummer magazine.

  • zoeken
    zoeken