Trevor Lawrence video's Drummer Live!

Mister Metronome speelt strak en overtuigend

On Stage 31-10-2008 11:41

In onze serie artikelen en video's van Drummer Live! 2008 op Slagwerkwereld.com vervolgen we met de Amerikaanse drummer Trevor Lawrence. Trevor groeide op in een van de muzikaalste omgevingen die je je kunt voorstellen. Zijn vader was saxofonist voor onder andere Marvin Gaye, Lynryd Skynyrd en B.B. King en zijn moeder was een van de zangeressen van The Supremes. Op zijn tweede jaar stapte hij in de muzikale voetstappen van zijn ouders en is als artiest inmiddels minstens zo succesvol als zijn ouders.

"TrevBeats" is momenteel een van de meest gevraagde sessie- en tourdrummers binnen de R&B en hip-hopscene. In 2006 tourde hij de wereld rond met Snoop Dogg en in 2007 speelde hij het album 'As I Am' in voor Alicia Keys. Maar zijn referentielijst is immens. De drummer uit Woodland Hills, California speelde met vele sterren uit de muziek. Om er een paar te noemen: Mariah Carey, Lionel Richie, Dizzy Gillespie, Ashanti, Jennifer Lopez, Taj Mahal, Dr. Dre, Macy Gray en The Temptations.

In 2007 was hij al te zien op het Meinl Drumfestival, een jaar later deed hij het nog eens dunnetjes over op Drummer Live! In de onderstaande video's zie je waarom hij tegenwoordig een van de populairste artiesten is; strakke en complexe grooves, kneiterharde backbeats in een overtuigend spel zijn de kenmerken van zijn spel. In de twee laatste video's zie je hem in drumsolo's moeiteloos overstappen van de ene in de andere groove, subtiel en in time, alsof hij een levende metronoom is.

Trevor Lawrence Jr. is endorser van Meinl Cymbals, DW drums, Remo drumheads en Pro-Mark sticks.
Meer foto's van de clinic vind je onder PICS-tab van dit artikel en in Trevors Drummer Live! 2008 fotoalbum

Trevor Lawrence video's Drummer Live!

video player
zoeken
zoeken