Release van de week: Pitou - Big Tour Live

Release van de week: Pitou - Big Tour Live

Vandaag verschenen: 29 september 2023

Dit keer als Release van de Week een live-ep, waarop de rol van de drums bescheiden is, maar toch zeer bepalend. Op twee van de zeven nummers hoor je zelfs helemaal geen drums (alleen zang, gitaar en .....meer »»

Humble Heroe Bram van den Berg

Morgen begint het avontuur pas goed

Winnaar van de Humble Heroes Award 2023 is Bram van den Berg. De Krezip-drummer die de afgelopen tijd flink in de spotlights stond als ‘die Nederlandse drummer die bij U2 gaat spelen’, werd daarto.....meer »»

Festival 20 Jaar Pop in Melkweg Amsterdam – do 5 oktober - wegens 20 jaar CvA Pop opleiding

Interviews Jack Pisters (CvA Pop) en Megan de Klerk (Nusantara Beat) en programmatoelichting met DeWolff, The Great Communicators, Meis, Sue The Night, en vele anderen

Twintig jaar geleden startte Jack Pisters de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, kortweg CvA Pop. Op donderdag 5 oktober spelen een twaalftal bands afkomstig van deze opleiding ter ere v.....meer »»

Drums United met Birth of the Beat in Arnhem, woensdag 4 oktober

Een wereldreis van de drums met Lucas van Merwijk, Marco Toro, Alper Kekeç, Moussé Pathé en Niti Ranjan Biswas

Heb je dit spectaculaire drumfeest met percussionisten uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa nog niet gezien? In Musis & Stadstheater Arnhem, woensdag 4 oktober krijg je nog eens de kans! Lucas va.....meer »»

Release van de week: Bombino - Sahel

Vandaag verschenen: 15 september 2023

Vaak draait onze Release van de Week om een drummer die we kennen of die we graag in het zonnetje willen zetten. Dit keer komen we echter met een album waarbij we meteen − en vrij onverwacht − in .....meer »»

Release van de Week: Traversus - The Only Way Is Through

Vandaag verschenen: 2 september 2023

'The Only Way Is Through' is de eerste EP van Traversus. Er is echter nergens aan te horen dat het om een debuut gaat; de jonge band uit Emmen laat een verrassend volwassen sound horen, die ergens tus.....meer »»

Koen Herfst gekozen tot Drummer van het Jaar door lezers van Slagwerkkrant!

Categorie Drummer's Drummer Benelux

In tal van categorieën hebben we op deze site de winnaars bekend gemaakt van de Slagwerkkrant Poll Awards 2023. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 237 (september-oktober 2023). Vandaag p.....meer »»

Release van de Week: Vandenberg – Sin

Vandaag verschenen: 25 augustus 2023

Drie jaar geleden verraste Ad Vandenberg de rockwereld met ‘2020’, het eerste Vandenberg-album in 35 jaar. Op een opvolger hoefden we minder lang te wachten: ‘Sin’ verschijnt vandaag en is in .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken