Release van de Week: Scrap Arts Music - Children of Metropolis

Release van de Week: Scrap Arts Music - Children of Metropolis

Vandaag verschenen: 28 juli 2023

Twintig jaar na het debuutalbum Phon is daar Children of Metropolis, een waanzinnige verzameling percussietracks van de Canadese formatie Scrap Arts Music, gespeeld op exclusief van schroot gemaakte i.....meer »»

Slagwerkkrant Poll 2023 - stemmen kan tot komende maandag 31 juli!

Bepaal mee wie dit jaar de Slagwerkkrant Poll Awards krijgen

Kies de beste slagwerkers en producten van het afgelopen seizoen in de Slagwerkkrant Poll 2023: drummers, percussionisten, slagwerkgroepen, bands, drums, bekkens, percussie en meer! Zoals elk jaar w.....meer »»

Nieuwe video's in de videosectie op deze site Slagwerkkrant.nl

We hebben weer een mooi setje video's gepubliceerd op de videosectie van deze site. Video's die je niet zou moeten missen! .....meer »»

Release van de week: Greta Van Fleet - Starcatcher

Vandaag verschenen: 21 juli 2023

Jonge rockhelden Greta Van Fleet verkennen op hun derde album ‘Starcatcher’ nieuw terrein. Sinds de doorbraak met Highway Tune in 2017 is het hard gegaan met Greta Van Fleet. Hun gitaargerichte ro.....meer »»

Nieuwe aflevering Drumpraat met Marco Prij

Sietse Huisman spreekt en speelt met Cryptosis drummer Marco Prij

De nieuwe aflevering van Drumpraat (#2 in het vierde seizoen) staat online. Een mooie aflevering met metal- en rockdrummer Marco Prij. Sietse Huisman laat hem o.a. vertellen over zijn bands Distilator.....meer »»

Dynamisch Summercamp van DSOPM start op 24 juli in Q-Factory Amsterdam

Nog een paar plekken vrij voor dit zomerkamp van de Dutch School of Popular Music (DSOPM)

Met zo'n veertig muzikanten een week lang muziek maken in de zomer, dat is het DSOPM Summercamp dat van maandag 24 juli t/m vrijdag 28 juli 2023 in het gebouw van Q-Factory Amsterdam gaat plaatsvinden.....meer »»

Release van de week: Shakti - This Moment

Vandaag verschenen: 30 juni 2023

De forever young gitarist John McLaughlin (81) bedacht 50 jaar geleden met tablaspeler Zakir Hussain (72) de formatie Shakti. Twee, inmiddels legendarische studioalbums waren het resultaat. Diverse li.....meer »»

Eric meets Buddy Rich in Bimhuis, vrijdag 30 juni

Eric Schuijt gaat een grote uitdaging aan!

De Amsterdamse drummer Eric Schuijt kruipt in de huid van zijn grote voorbeeld Buddy Rich. Met een nieuwe bigband, die swingt in de stijl van de drumlegende. De Amerikaanse jazzdrummer Buddy Rich (191.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken