Herfstfest in Den Haag zo 15 okt met Terry Bozzio e.v.a.
Ook dit jaar weer een geweldige lineup van dit drumfestival
Events 14-10-2017 15:10
Koen Herfst organiseert voor de derde keer zijn slagwerkfestival Herfstfest. Hij heeft weer een meer dan indrukwekkend programma bij elkaar gehaald, waarmee die zondag de 15e oktober zonder enige twijfel een geweldige slagwerkdag wordt. Van jazz tot metal, drums en percussie; een wervelend programma van clinics, concerten en een slagwerkbeurs, met top of the bill Terry Bozzio Solo in Concert (eerste set al om 13.00 uur!)! De dag wordt besloten met een afterparty waarbij je de drummers samen op het podium zal zien!
Slagwerkkrant is opnieuw partner van dit prachtige project in het Paard in Den Haag.

Om maar meteen in huis te vallen met de waanzinnige line-up:

 • Terry Bozzio (Solodrums in Concert)
 • Pete Lockett (Solopercussie in Concert)
 • Baard Kolstad (Leprous)
 • Jaimeo Brown (Transcendence)
 • Morgen Ågren (Kaipa)
 • Tim van Delft (De Staat)
 • Vernon Chatlein & Steven Brezet (Koffie)
 • Cesar Zuiderwijk (Golden Earring)
 • Marco Santos (Braziliaans)
 • Han Kerkhof (Groove Video’s)
 • Chicks With Sticks (Percussiegroep)
 • Tim Koning
 • Taco Gorter
 • Jos Werkman & Daan Cornelissen
 • Nadesh Lighthart
 • en Koen Herfst zelf


voor vergroting blokkenschema klik op foto's in linkerkolom

Herfstfest
zondag 15 oktober, Paard, Den Haag

Tickets € 17,50 via
www.herfstfest.com 
of 
www.paard.nl/event/herfstfest-3

De eeuwig jonge Terry Bozzio (67) ontketende na zijn jarenlange gig bij Frank Zappa in de jaren negentig een revolutie in het solodrummen met melodisch groovy solospel op zijn megakit, goed voor een avond lang slagwerkmuziek. Intrigerend, mooi en spectaculair tegelijk! Nu op Herfstfest!

Baard Kolstad (23) is sinds 2014 de vaste drummer van de Noorse progressive hardrock band Leprous. Al in 2006 zat hij als 12-jarige jongen op straat te drummen voor geld, werd vervolgens een Youtube-ster, en won in 2012 het Roland V-drums World Championship. Bekijk hier een van zijn spectaculaire drum playthroughs! 

Pete Lockett (53) is misschien wel de meest veelzijdige percussionist ter wereld. Hij speelt alles, van Japanse drums en Indiase kanjira, tot conga’s, timbales en meer. En alles op topniveau. Een reis over de wereld met Pete Lockett op Herfstfest! 
Bekijk hier een uitgebreide documemntaire waarin alle aspecten van 'de Lockett' naar voren komen. 

Jaimeo Brown (39) is binnenkort voor een paar concerten met zijn eigen band Transcendence in het land  en doet solo Herfstfest aan. Hij is een van de avontuurlijkste jazzdrummers in de VS. Bekijk hier een half uur live video met zijn band Transcendence. 

Han Kerkhof (20) speelt zich in de kijker met zijn bijzondere drumvideos’s op youtube, waarin hij de mafste grooves bij elkaar drumt. Op Slagwerkkrant.nl hebben we de video’s bij elkaar gezet. Geeft inmiddels ook les via de site 180 drums.

De Zweedse drummer Morgen Ågren (49) is een snelheidsmonster in metadrummen en een virtuoos wonder in progressive rock. Speelde in een paar projecten van Zappa, met Mats Öberg, Fredrik Thordendal en momenteel met progressive rockformatie Kaipa.

Tim van Delft (30) is drummer van De Staat en maakt al jaren op alle podia en festivals enorme indruk met zijn vette beat, funky as hell en met een metersdiepe sound. 

Cesar Zuiderwijk behoeft als drummer van de Golden Earring geen verdere introductie.
Een bekende Portugese drummer is Marco Santos; Braziliaanse muziek is een van zijn specialiteiten.
De percussionisten van de opkomende band ‘Koffie’ komen ook naar Herfstfest en luisteren naar de namen Vernon Chatlein & Steven Brezet.
Chicks With Sticks is een percussiegroep met, je raadt het al, alleen vrouwen.
Een bekend gezicht in Rock Palace/Keymusic is Haags drumicoon Taco Gorter. Hij speelt al jaren over de hele wereld met de groten ter aarde en 15 oktober kun je hem op Herfstfest vinden.
Tim Koning studeerde onlangs af met een 9 aan het Rotterdams conservatorium en toert momenteel door Europa met Leif de Leeuw, nr. 1 bluesgitarist in Nederland.  

Organisator van Herfstfest – what’s in a name - Koen Herfst (34) zal ongetwijfeld zelf ook de drumstokken ter hand nemen. Hij is door de wolf geverfd in rock, metal, pop, hiphop en dance. Speelde met death metal band I Chaos, thrash metal band Dew-Scented en crossover band Bagga Bownz. Hij deed een wereldtour met Armin van Buuren en heeft een duoproject met Vernon Chatlein. Lezers van Slagwerkkrant kozen hem onlangs voor de vierde tot metaldrummer van de Benelux.

NIEUW TALENT
Naast al deze bekende namen biedt HERFSTFEST ook ruimte aan nieuw talent: via Facebook kunnen jonge drummers een drumsolo insturen om kans te maken ook op het programma van HERFSTFEST te staan tussen alle bekende namen. Ook kunnen bezoekers zelf achter het drumstel plaatsnemen tijdens mini-drumlessen.

PLACE TO BE
Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, jams en ‘shed sessions’ in het café, snelheidswedstrijden, give-aways en ‘drumfood’.

Herfstfest
zondag 15 oktober, Paard, Den Haag

Tickets € 17,50 via 
www.herfstfest.com 
of 
www.paard.nl/event/herfstfest-3

Aftermovie 2016