Spring Rhythm Event - Femke Krone doet verslag
Herrie maken voor het LongFonds
Artist news 13-02-2014 15:27
Radio Veronica-dj, hobbydrummer en ambassadeur van het Longfonds Silvan Stoet gaat, zoals we al eerder meldden, op 23 maart 2014 een groot drumevent houden: het Spring Rhythm Event. Een aantal bekende drummers (waaronder Silvans rechterhand bij dit event Femke Krone, Cesar Zuiderwijk, Jimmy van den Nieuwenhuizen, Ton Op ’t Hof en Martijn Bosman) en 120 amateurdrummers gaan herrie maken voor het LongFonds. Tot die tijd komt er op zondagen steeds een bekende drummer lang bij DJ Silvan in de uitzending van zijn radioprogramma Veronica’s Weekend Hotline (tussen 16.00-19.00 uur op Radio Veronica). Wij hebben Femke Krone bereid gevonden voor ons verslag te doen, zowel van het slotevent op 23 maart (voor Slagwerkkrant) als van de speciale radiouitzendingen met gastdrummers (hier op Slagwerkkrant.nl). Hieronder haar eerste verslag van de sessie op zondag 2 februari.

 

Bekijk allereerst de oproep van Femke Krone en Silvan Stoet aan alle Nederlandse drummers voor het Spring Rhythm Event.
(let wel met 120 deelnemers zit het event inmiddels vol, maar je bent natuurlijk altijd welkom om te komen kijken. Check daarvoor www.springrhythm.nl

 

Femke doet verslag
Afgelopen zondag 2 februari was de beurt aan Heideroosjes-drummer Igor Hobus en het jonge talent Axel Limbeek Zij waren echter niet de eersten die te gast waren bij Radio Veronica ter gelegenheid van het Spring Rhythm Event 2014. Een paar bekende drummers gingen hen voor. Om te beginnen ging Silvan Stoet eind november 2013 op bezoek bij Cesar Zuiderwijk voor een eerste interview.

 

Daarna kwam Ton Dijkman langs in de studio om het event officieel af te trappen.

 

En Ton Dijkman werd weer gevolgd door Ruben van der Velde, bekend van onder meer Dio, Gers Pardoel. En dat allemaal voor het goede doel: het LongFonds.

 

Igor en Axel hebben afgelopen zondag 2 februari allebei een stukje live gespeeld op de radio. Voor beide mannen was het een leuke maar spannende ervaring. Igor: ‘Het is toch anders, zo alleen spelen zonder je bandje om je heen.’ Igor is natuurlijk bekend als drummer van punkband De Heideroosjes, die afgelopen jaar helaas gestopt zijn. 

 

Ook voor Axel was het een hele ervaring. Hij moest live in de uitzending een stukje spelen van Give It Up van Goodmen; de luisteraars moesten raden wat Axel gespeeld had.

 

Het was een superleuke middag met enthousiaste drummers en weer volop reacties van de luisteraars. Volgende gast is Jimmy van den Nieuwenhuizen, bekend van onder anderen Van Velzen. Hij komt op zondag 16 februari herrie maken bij Silvan Stoet voor het LongFonds. (Femke Krone)

 

Spring Rhythm
Studio A12, Bunnik
zondag 23 maart 2014
www.springrhythm.nl

 

drummer links