John Lennon Bus in Nederland 29-6 en 13 t/m 19 juli
In 1 dag een nummer schrijven, opnemen en een videoclip maken in de grootste mobiele studio van Europa
Muzieknieuws 28-06-2018 10:06
In de VS tourt de John Lennon Educational Tour Bus al jaren langs scholen, festivals en conferenties. De Europese versie was voor het laatst in Nederland in 2014. Dit non-profit talentontwikkelingsproject is opgericht door Yoko Ono en wordt door Stichting Popsport van 13 tot 19 juli naar Nederland gehaald. Voorafgaand daaraan staat de bus even bij de Melkweg, op 29 juni, waar je een tour kan krijgen en waar Dave Clarke aanwezig is.

Deze zomer doet de John Lennon Educational Tour Bus drie Nederlandse steden aan voor een dagprogramma, waar deelnemers en oud-deelnemers van Popsport aan mee doen.De John Lennon bus is een state of the art mobiele audio- en videoproductiestudio die het voor jonge muzikanten mogelijk maakt professionele muziek- en video-opnames te maken binnen één dag.

In Leeuwarden, Den Haag en Apeldoorn gaat jong poptalent de grootste mobiele studio van Europa in, om in één dag een nummer te schrijven, op te nemen én een videoclip te maken. Onder begeleiding van drie ervaren Lennon Bus-producers/engineers wordt uit het niets een nieuw nummer geschreven, opgenomen, gemixt en ge-edit van zowel audio als video.

De Popsport tour ziet er als volgt uit:

  • 13 juli Leeuwarden i.s.m Leeuwarden-Fryslân 2018 & Friesland Pop
  • 14 juli Post-Productie Leeuwarden

  • 16 juli Den Haag i.s.m het Haags HipHop Centrum
  • 17 juli post-productie Den Haag

  • 18 juli Apeldoorn i.s.m Gigant
  • 19 juli Post-Productie Apeldoorn

Meer informatie over het programma via de site: www.popsport.nl.

Op 29 juni staat de bus ook even bij de Melkweg in Amsterdam, waar dance-producer Dave Clarke aanwezig zal zijn. Van 13.00-15.30 kan je een tour krijgen, Van 15.30-17.00 zijn er presentaties en optredens.


De Europese versie was voor het laatst in Nederland in 2014, toen ook een Popsport-initiatief. Nu heeft Stichting PopSport het, samen met verschillende partners (o.a. de popafdeling van het Conservatorium), voor elkaar gekregen: De John Lennon Bus doet Nederland aan.

 

 

Meer informatie over het programma via de site: www.popsport.nl

 

 

www.lennonbus.org