Gus Rios van Gruesome - deathmetal-hommage op video
Drum playthrough video "A Waste Of Life"
Muzieknieuws 22-06-2018 16:27
Gus Rios, de drummer van metalband Gruesome, viert de release van het nieuwe album “Twisted Prayers” met een drumvideo waarin hij het nummer "A Waste Of Life" doorspeelt. Wij zijn dol op dit soort drumvideo’s, dus we delen hem met veel plezier. Hij staat gewoon op Youtube, maar je vindt ‘m ook op SickDrummerMagazine.com.

door Wouter Dielesen

De band Gruesome eert death metal-originator Death, door muziek te maken in de verschillende stijlen die Death gedurende z’n carrière hanteerde. De plaat waar dit nummer op staat - Twisted Prayers - sluit qua aanpak, teksten en sound aan op het Death-album Spiritual Healing (1990, met drummer Bill Andrews, ook bekend van Massacre).

Gruesome met helemaal rechts Gus Rios

 

Aan Gruesome-drummer Gus Rios (voorheen onder meer bij Malevolent Creation) om de indrukwekkende drumpartijen en -sound van Andrews te benaderen.

 

 

Check hieronder de Drum Playthrough Video:


 

En dit is de studioversie (audio-video met lyrics)

 

Voor Aardschok schreef ik eerder over Twisted Prayers (18 juni 2018 - Relapse Records):

De drie heren en dame van Gruesome baseerden debuutplaat Savage Land, EP Dimensions Of Horror en single Fragments Of Psyche respectievelijk op Death-albums Leprosy, Scream Bloody Gore en Human. Opvolger Twister Prayers ligt juist in het stilistische verlengde van Spiritual Healing en is smaakvol uitgevoerd, met respect voor de nalatenschap van Chuck Schuldiner. Net als bij eerder materiaal bestudeerde de band het origineel, noteerde alle kenmerkende elementen – van akkoorden, riffs, zanglijnen en teksten tot breaks, hooks, drumfills en effecten – en gaf daar een eigen draai aan. De groep ging zelfs ten rade bij ooggetuigen als Scott Burns en Terry Butler, en vroeg James Murphy voor gitaarsolo’s in Crusade Of Brutality en At Death’s Door. Zo ontstonden acht nieuwe songs die zonder problemen op het origineel hadden kunnen staan. Dat komt onder meer door het kenmerkende gitaarintro van A Waste Of Life  (Within The Mind), het beginritme van Fatal Illusions (Living Monstrosity) en het tapwerk in Crusade Of Brutality (Spiritual Healing). Ook de maatschappijkritische teksten sluiten aan. Luister maar naar wat Inhumane en Twisted Prayers te vertellen hebben. Originele tekenaar Ed Repka vervaardigde een prachthoes in de stijl van de eerste drie Death-platen, en zelfs de bonuscovers passen binnen het thema; Legion Of Doom van Death-voorloper Mantas, en The Exorcist van medestijlpionier Possessed. We zijn nu al benieuwd naar Gruesome’s interpretatie van Individual Thought Patterns, Symbolic en The Sound Of Perseverance.