Release van de week: Redman Mehldau McBride Blade - Round Again
Vandaag verschenen: 10 juli 2020
Muzieknieuws 10-07-2020 09:08
Vier doorgewinterde muzikanten die in 1994 al samen een prachtige plaat afleverden met Moodswing, zijn weer bij elkaar gekomen om opnieuw een schitterend album af te leveren: Round Again. Toen onder de vleugels van saxofonist Joshua Redman, nu met complete credit voor alle vier, met Brian Blade op drums, Christian McBride, bas en de in Nederland woonachtige Brad Mehldau, piano.

door Erk Willemsen

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Slagwerkkrant-redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Vandaag zou North Sea Jazz 2020 beginnen. Helaas, helaas... Want ook deze superformatie zou daar gespeeld hebben, waar de verschijningsdatum van dit album ongetwijfeld ook debet aan is.

Gelukkig staat er live footage van dit kwartet online, van een concert dat ze in september 2019 gaven, rondom de studio-opnamen van deze plaat; live uitvoeringen van twee tracks die ook op het album staan: Right Back Round Again en Father: En we hebben nu dus wel dit schitterende album! Met Brian Blade in topvorm. We horen veel zijn signature grooves en rollende fills, en van tijd tot tijd gaat hij loos in een supersoepele drumsolo. 

De vier geven in deze video veel achtergrond bij hun samenspel op Round Again: 

Luister hier naar het album via deze Spotify playlist: