Mohammed 'Jimmy' Mohammed-benefiet
Muzieknieuws 05-06-2007 20:23
Donderdag 8 juni vindt een speciale concertavond plaatsvinden ter nagedachtenis aan de Ethiopische zanger Mohammed 'Jimmy' Mohammed, die op 17 december 2006 overleed. Het is een benefiet ten bate van Jimmy's vrouw en twee kinderen. Locatie is Overtoom 301 in Amsterdam.Ontdekt in EthiopiŽ, haalde de Nederlandse formatie The Ex deze blinde zanger en zijn trio meerdere malen naar Europa waar hij overal een verpletterende indruk achterliet.

In 2006 verscheen de cd 'Takkabel!'. Hierop is percussionist Asnake Gebreyes op koboro te horen en Han Bennink (foto) als gastdrummer.

Postume live-cd
Tijdens de concertavond wordt een postume live-cd van het Mohammed 'Jimmy' Mohammed trio gepresenteerd. Het album, getiteld 'Hulgizey', bevat acht nummers opgenomen tijdens een spetterend concert in Tourcoing.

Etenesh Wassie
Speciale gast op de presentatie is een van de grote Azmari zangeressen uit EthiopiŽ, Etenesh Wassie. Met een stem tussen Edith Piaf en Billie Holliday is zij een van de absolute toppers in het barcircuit van Addis Abeba. Wassie neemt haar band Tigre des Platanes mee, inclusief drummer Fabien Duscombs.

Film
Verder omvat de presentatieavond een duo-optreden van The Ex-gitaristen Andy en Terrie, en een voorvertoning van ' The Jimmy', een film over Mohammed Jimmy Mohammed door de Franse filmmaker Stephane Jourdain.
drummer links