Onze nieuwe videoserie StageCoach Sessions van start met Richville’s Jeroen JJ Goossens
Live-registratie met instructievideo, workshop, rigtour en interview
Slagwerkkrant Plus 24-04-2020 08:04
In dit artikel op Slagwerkkrant.nl vind je de eerste aflevering aflevering van onze nieuwe videoserie StageCoach Sessions. Videoserie? Ja! Maar eigenlijk véél meer, want behalve de video's met live performances, workshops, rigtour en interview, vind je de workshop inclusief notenwerk en het interview ook in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020). Online hier op Slagwerkkrant.nl kan je ook nog eens de backingtracks horen waarop je kunt meespelen, inclusief de pdf's als downloads! Het kan niet op! De video's vind je in dit artikel, maar natuurlijk ook op ons Youtube-kanaal SlagwerkVideo. Jeroen JJ Goossens, drummer van het blues & roots-duo Richville, bijt de spits af van deze nieuwe serie. Veel plezier met de eerste StageCoach Sessions!

Vorig jaar zijn we met Slagwerkkrant en de andere magazines in onze uitgeverij de serie Aquarium Sessions begonnen: miniconcerten,
tutorials en interviews bij ons op de redactie gefilmd.

Dit jaar presenteren we de gloednieuwe StageCoach Sessions, een initiatief van Matthieu Brandt dat hij samen met ons de komende tijd gaat uitrollen.De video’s, gefilmd op locatie, omvatten topkwaliteit live-opnames van bands, instructievideo’s per muzikant met workshops inclusief notenwerk, en interviews die zowel op video als in onze magazines gepubliceerd worden.


 
Richville's Jeroen JJ Goossens
In deze eerste editie starten we met het duo Richville, waarbij drummer Jeroen JJ Goossens zijn aanpak van blues & roots-muziek laat horen, laat zien en van uitgebreide uitleg voorziet. 

Live performance & splitscreen workshop
Bekijk hier de twee Richville-livevideo's van Love Yourself en Tell Me Your Name en de bijbehorende workshops. In een  mooie splitscreen instructievideo ontleedt Jeroen JJ Goossens zijn partijen in de Richville nummers. Van beide songs vind je onderaan deze pagina ook de noten en tabs in pdf-formaat. Klik op het plaatje om de pdf te openen en desgewenst te downloaden.

Love Yourself live performance & splitscreen workshop

 


Tell Me Your Name
 live performance & splitscreen workshop

 

 

Backingtracks
Onderaan deze pagina vind je het notenwerk van beide nummers. Daaronder vind je weer de backingtracks, met alleen de gitaarpartij waar je zelf op mee kan spelen. Veel speelplezier! 

Interview

In Slagwerkkrant 217, mei-juni 2020, vind je een interview met Jeroen JJ Goossens. Bekijk hier het hele interview dat we met hem en gitarist Richard van Bergen hadden.

  

Rigtour
Jeroen JJ Goossens vertelt in deze video alles over de drumspullen die hij gebruikt.  

 

Ons Youtube-kanaal SlagwerkVideo
Vind alle video's ook op ons Youtube-kanaal SlagwerkVideo. Abonneer je op het kanaal en klik het belletje aan, dan wordt je altijd gewaarschuwd als we nieuwe videos hebben geupload!  
www.youtube.com/slagwerkvideo

Slagwerkkrant-artikel
Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020)
Vanaf 23 april 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl

Tabs en backingtracks
Klik op het plaatje van het notenwerk om de pdf van het notenwerk te downloaden. 

  

Love Yourself - Backingtrack 

Tell Me Your Name - Backingtrack