Jimmi Hueting - video's
Extra's bij het interview in Slagwerkkrant 198
Slagwerkkrant Plus 15-02-2017 15:02
In Slagwerkkrant 198 (maart-april 2017) lees je een interview met Jimmi Hueting. De drummer en frontman van Jo Goes Hunting maakte indruk op Eurosonic Noorderslag, en op 16 maart kun je hem (en de band) bewonderen op ons event Bass & Drum Masters in Codarts Rotterdam (zie hieronder). Hier op Slagwerkkrant Plus zie je een aantal video's van Jo Goes Hunting, maar ook van het jazzkwartet van Dick de Graaf, waar Hueting zich weer van een heel andere kant laat zien.

 

In Slagwerkkrant 198 vertelt Jimmi Hueting over zijn driedubbelrol in de band als liedjeschrijver, zanger en drummer:

‘De eerste keer dat ik een nieuw nummer meeneem naar de repetitie, is het een hele zoektocht naar de beste manier om het nummer live te spelen. Tijdens het creëren ben ik er niet mee bezig dat de muziek ook live uitvoerbaar moet zijn. Maar het hoeft ook niet precies hetzelfde te klinken als hoe ik het thuis heb geschreven. Live is de energie het allerbelangrijkst. Doordat ik zowel de leadzanger als de drummer ben, gaan de dynamiek en de intentie van de drums op een natuurlijke manier mee met de zang. Ik zal bijvoorbeeld niet gauw onstrak zijn ten opzichte van de zang. Daar valt geen speld tussen te krijgen. De leadzang, het liedje staat centraal; zo zie ik de rol die ik als drummer in deze band vervul.’

 

Hoe dat live uitpakt, kun je gaan bekijken bij onderstaande liveoptredens van Jo Goes Hunting

 1. Feb18
  AFAS Live - supporting de StaatAmsterdam Netherlands
 2. Mar16
  MerleynNijmegen Netherlands
 3. Mar17
  V11Rotterdam Netherlands
 4. Mar18
  ParadisoAmsterdam Netherlands

 

Jimmi Hueting op ESNS 2017 (Henk Veenstra)

 

Drum & Bass Masters
Beter nog kun je zorgen dat je op donderdag 16 maart van de partij bent tijdens ons eigen event Drum & Bass Masters, waar een aantal fantastische drummers en bassisten vertellen over hun samenwerking als ritmetandem. Jo Goes Hunting speelt om 12.30 's middags (workshop en concert).

Lees hier alles over dit mooie en leerzame event voor drummers en bassisten.

 

Jo Goes Hunting speelt Winner bij DWDD

 

Jo Goes Hunting speelt liveset bij 3 voor 12 Song van het jaar 2016

 

(foto Henk Veenstra)

 

Dick de Graaf New Quartet speelt The Woodpecker

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 198 (maart-april 2017)