Omar Hauari - video met Shorty Jetson
Video's bij het interview in Slagwerkkrant 203
Slagwerkkrant Plus 13-12-2017 11:12
In Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018) lees je een interview met Omar Hauari. Deze Belg met Marokkaanse roots speelt hoofdzakelijk rootsmuziek. Amerikaanse rootsmuziek wel te verstaan: rock íní roll, rockabilly en blues. In het interview vertelt hij hoe dat zo kwam en hoe hij het daarmee zo ver schopte (spoiler: practise, man!). Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal veelzeggende video's bekijken.

door Bruno Meeus
foto's Roos Framboos

Het was onze man in Belgie, Bruno Meeus, die Omar Hauari voor ons spotte, en Bruno deed meteen ook het interview. Hauari vertelt daarin onder meer over zijn noeste arbeidsethos en langzame tempo's:

"Momenteel gaat er geen dag voorbij zonder dat ik oefen. En dat kan al gebeuren in de vroege uurtjes, zoals om zeven uur ’s ochtends, in mijn studio, wat verderop in Boom (woonplaats; red.). En dan niet enkel op hoge snelheid, maar ook op belachelijk trage tempo’s zoals 40bpm en 50bpm. Elk tempo is belangrijk."

 Omar Hauari (foto Roos Framboos)

In de live-video hieronder speelt Shorty Jetson Cry Baby Boogie

 

In deze langere live-video speelt Shorty Jetson enkele nummers @Drive-in Barn 2016 (compilatie)

 

Op zijn Facebook-pagina deelt Hauari regelmatig oefenvideo's met tips en tricks. Hieronder zie je zijn favoriete opwarmoefening.

 

Bekijk het volledige artikel in Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018). Geen abonnee? Geen probleem. Haal Slagwerkkrant bij je tijdschrifthandelaar of bestel 'm los bij ons. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten. Dit nummer kun je online bestellen tot 22 februari 2018. Ga naar: www.slagwerkkrant.nl/lees-slagwerkkrant