Hans Eijkenaar brengt Steve Gadd Loops app uit
Achter de schermen video en extra's bij het artikel in Slagwerkkrant 203
Slagwerkkrant Plus 13-12-2017 17:12
In Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018) lees je over de blik achter de schermen die we kregen toen de opnamen van de Steve Gadd Loops app plaatsvonden. Opgezet en geco÷rdineerd door Hans Eijkenaar, en ingespeeld door Steve Gadd. Slagwerkkrant was twee dagen in de studio aanwezig om de meester op zijn vingers te kijken. Hier op Slagwerkkrant.nl zie je een aantal behind-the-scenes foto's die we in het verhaal niet kwijt konden en een video-impressie! De app kan ieder moment online komen!

reportage door Dennis Boxem (tekst, foto's, video)

Steve Gadd was eind oktober 2017 twee dagen in Nederland voor de opnamen van de App, die plaats vonden in de Sound & Vision Studio's in Arnhem. Tijdens die twee dagen kregen we een fantastisch inzicht in Gadd's benadering van het studiodrummen.

Fifty Ways groove
De App zelf komt zeer binnenkort uit en zal behalve de echte Gadd-klassiekers zoals 'Fifty Ways to Leave Your Lover' en 'Late in the Evening' ook allerlei loops bevatten die je als songwriter en producer in je eigen muziekproducties kunt gebruiken. 

Eijkenaar apps
De Steve Gadd Loops app komt uit bij www.iosappsformusicians.com van Hans & Marieke Eijkenaar, waar ook Eijkenaars eigen apps en die van Jeroen de Rijk uitgegeven zijn.

In onderstaand filmpje een kleine blik achter de schermen in de studio.Meer video komt beschikbaar zodra de App is uitgebracht.  

Steve Gadd Loops app in het kort
De Steve Gadd Loops app bevat zeven hoofdstukken met daarin loops in meerdere maatsoorten en tempo’s. De indeling van de app is gebaseerd op Steve Gadd’s sound, grooves en feel.

  • Hoofdstuk 1: Steve’s Favourite Tempo’s
  • Hoofdstuk 2: Famous Grooves
  • Hoofdstuk 3: Brushes
  • Hoofdstuk 4: 4/4 Grooves
  • Hoofdstuk 5: Ballads
  • Hoofdstuk 6: 6/8 Grooves
  • Hoofdstuk 7: Ending Drumfills & Samples


 

Artikel in Slagwerkkrant 
Lees het bijzondere verhaal over de totstandkoming van de app in Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018).
Geen abonnee? Geen probleem. Haal Slagwerkkrant bij je tijdschrifthandelaar of bestel 'm los bij ons. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten. Dit nummer kan je online bestellen tot 22 februari 2018. Ga naar: www.slagwerkkrant.nl/lees-slagwerkkrant  

Slagwerkkrant 35 jaar - Legendarisch interview met Steve Gadd 
Wegens het 35-jarig bestaan van Slagwerkkrant, in december 2017, hebben we een van de meest memorabele interviews uit de historie van Slagwerkkrant gezet. Met Steve Gadd, gepubliceerd in Slagwerkkrant 28, september 1988. Lees het interview hier