Spelen met Aaron Spears - video's en meer noten
Video's en extra's bij de cursus in Slagwerkkrant 205
Slagwerkkrant Plus 12-04-2018 14:04
In zijn cursuspagina 'Spelen' van Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018) kijkt Mark Eeftens naar het drumwerk groove- en chopsmeester Aaron Spears. De Amerikaanse drummer is liefhebber en grootgebruiker van de drumtracks van Kaz Rodriguez (die zelfs tracks speciaal voor hem schreef). Daarom ging Mark aan de slag met de drumpartij van Spears bij Rodriguez' drumtrack 'Portal'. Naast de zeven transcripties in deze editie, presenteren we hier op Slagwerkkrant Plus een extra transcriptie (klik onder DOWNLOAD) en de video waarin je Spears het nummer ziet spelen.


Bij de transcripties op zijn cursuspagina zegt Mark Eeftens over Aaron Spears:

'Hij vertoont zijn indrukwekkende grooves en gospelchops op meespeeltrack Portal van Kaz Rodriguez. We gingen op zoek naar bijzonderheden in de eerste twee minuten, maar bijna alles bleek interessant. De snelheid en de moves over de kit zijn absurd. Als je het afdraait op 75% van de snelheid, zie je een iets menselijker drummer. Niet zelden moest ik naar halve snelheid om uit te vissen wat Spears precies slaat.'

 

foto: Joby Sessions

 

Check ook ons uitgebreide item met video's en extra's bij het interview met Aaron Spears in Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018).

 

Bekijk hier de video van Aaron Spears die Kaz Rodriguez’ Portal speelt:

 

Bekijk de volledige cursus inclusief transcripties in Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018)