Inspiring Masters Drumming with Mario Goossens
Online masterclass
Slagwerkkrant Plus 23-08-2018 09:08
De nieuwe Engelstalige website Inspiring Masters gaat masterclasses bieden over de meest uiteenlopende onderwerpen. De site is nog maar net gestart, en het eerste aanbod is een masterclass met Triggerfinger-drummer Mario Goossens. Een bespreking. En let wel: je kan de 4 uur durende online masterclass winnen!

door Dennis Boxem

De makers beloven dat de masterclasses meer zullen behelzen dan zomaar de zoveelste online les, en dat zie je duidelijk terug in deze dik vier uur (!) durende eerste aflevering met Goossens. In een reeks video’s vertelt de Belgische drummer over zijn roots, hoe hij begon met spelen, wie zijn leraren waren en wat ze hem geleerd hebben, om vervolgens dieper in te gaan op allerlei aspecten van zijn drummen. En dat gaat behoorlijk ver. Van het bewust maken van een balans achter je drumkit tot hoe je te gedragen in de studio en het maken van muzikale keuzes. Maar ook over hoe het soms moeilijk kan zijn om on the road de juiste voeding binnen te krijgen, en wat Goossens eigen overwegingen waren bij de keuzes die hij maakte tijdens zijn muzikale wereldreis.


Goossens Masterclass is eerder een vier uur durend interview over inzichten, passie en visie dan  een echte les. Echte drumoefeningen komen nauwelijks voorbij. Wel is Goossens verhaal netjes opgedeeld in hapklare brokken van een minuut of twintig per stuk. Bij iedere video vind je daarnaast een aantal externe links die meer inzicht geven bij het verhaal. Het geheel is prachtig in beeld gebracht in een mooi belichte studio en met een prima audiokwaliteit. Tussen de interviewfragmenten door speelt Mario een veelvoud aan solo’s in allerlei stijlen.
Al met al geeft Inspiring Masters een prachtig inzicht in de mens Mario Goossens, en dat is niet alleen interessant voor drummers. Iedereen met een beetje feeling voor muziek zal er een hoop uit kunnen halen.

Toegang tot de masterclass krijg je voor € 79,-.
www.inspiringmasters.com 

Slagwerkkrant mag 10 vouchers weggeven voor volledige toegang tot de masterclass van Goossens.
Klik hier om mee te doen aan deze Giveaway!

Bekijk hier de trailer.