Slagwerkkrant Events op komst sept-feb
Slagwerkkrant Plus 26-08-2006 23:27
Al sinds 1984 is Slagwerkkrant actief als (mede-)organisator van slagwerkevenementen. We hebben net de DrumDrieDaagse achter de rug en Jeff ‘Tain’ Watts deed een clinic tijdens North Sea Jazz, co-organisatie Slagwerkkrant. De verslagen verslag daarvan, inclusief foto’s en video’s, vind je elders in deze Slagwerkkrant Plus sectie. Voor de komende periode staat alweer een mooi rijtje Slagwerkkrant Events gepland. Trek je agenda maar!Al sinds 1984 is Slagwerkkrant actief als (mede-)organisator van slagwerkevenementen. We hebben net de DrumDrieDaagse achter de rug en Jeff ‘Tain’ Watts deed een clinic tijdens North Sea Jazz, co-organisatie Slagwerkkrant. De verslagen verslag daarvan, inclusief foto’s en video’s, vind je elders in deze Slagwerkkrant Plus sectie. Voor de komende periode staat alweer een mooi rijtje Slagwerkkrant Events gepland. Trek je agenda maar!
 • Slagdroom: Cesar Zuiderwijk jubileumtour, vanaf 7 september
 • Tromp International Music Competition & Festival, 7 t/m 15 oktober, diverse locaties, Eindhoven
 • Amsterdam Percussion Group met Terry Bozzio. Alle data staan in de agenda. Selecteer november en december om te zien op welke data er gespeeld wordt. Je vindt direct links naar de theaters om kaarten te bestellen.
 • The Big Bang 22 t/m 26 februari 2007

Slagdroom - een solovoorstelling van Cesar Zuiderwijk
Cesar Zuiderwijks Slagdroom gaat vanaf donderdag 7 september bij Muziekmetropool Poppeliers in Culemborg in première. Binnen zeven maanden, verdeeld in ruwweg drie periodes, zal Zuiderwijk zijn theatershow twintig maal spelen in Nederland en België.

In Slagwerkkrant 134 (juli-augustus) publiceerden we een interview met Cesar Zuiderwijk vanwege drie jubilea: 35 jaar Golden Earring, 30 jaar Pearl drums en 40 jaar Zildjian bekkens. Inmiddels doet hij ook al een aantal jaren het theatercircuit aan. Eerst met de Earring, toen met slagwerkgroep Percossa en vanaf 7 september helemaal solo, met zijn voorstelling Slagdroom. Slagwerkkrant werkte mee aan de totstandkoming en promotie van deze jubileumtour.
Tijdens The Big Bang 2005 werd een tipje van de sluier opgelicht. Cesars alter ego, de drummende marionet Corretje, zagen we toen voor het eerst. In Slagdroom vertelt hij over zijn jeugd. De geheimen van ‘het jasje’ zullen ontsluierd worden. Daarnaast gaat een jarenlange studie teendrummen zijn première beleven, jawel. Verder: een imitatie van verschillende soorten drummers met de befaamde stoelenact door maître César. Zuiderwijk neemt je mee op reis langs zijn met vele hoogtepunten bezaaide carrière aan de hand van snaredrums uit de betreffende periodes. Een programma niet alleen voor drummers, maar ook voor liefhebbers van een humorvol theaterprogramma; geschikt voor de hele familie! Het geheel is doorspekt met spectaculaire drumsolo’s en Zuiderwijk speelt mee met Earring-klassiekers.

Hieronder de data voor de komende twee maanden.

 • do 7-9 Muziekmetropool Poppeliers, Culemborg
 • vr 8-9 Posthuistheater (via muziekhandel Van der Glas), Heerenveen
 • wo 13-9 Schouwburg (via muziekhandel Key Music), Sint-Niklaas (B)
 • za 16-9 Adams, Diest (B)
 • zo 17-9, Drumworldfestival, Ittervoort, 13.00 uur
 • di 19-9 Melkweg (i.s.m. muziekhandel Dijkman), Amsterdam
 • vr 22-9 De Tamboer, Hoogeveen
 • za 23-9 De Nieuwe Veste (via muziekhandel Dijkmans), Breda
 • zo 24-9, Feedback Rotterdam, 15.00 uur
 • ma 25-9 De Vest (via muziekhandel Dijkman), Alkmaar
 • wo 27-9 Feedback Eindhoven

Slagdroom is tot stand gekomen in samenwerking met Slagwerkkrant, Mojo Theater en diverse muziekhandels; met ondersteuning van Pearl drums en Zildjian bekkens

Tromp Iinternational Music Competition & Festival
In het minimagazine Tromp (download de pdf) vind je de volledige programmatoelichtingen. Hier alleen in vogelvlucht het volledige weekprogramma. Het festival speelt zich af in Eindhoven. Het Muziekcentrum Frits Philips staat centraal, maar ook is er veel te doen in andere locaties in Eindhoven. Zie voor de locaties het minimagazine.

Een week lang slagwerkconcerten, een slagwerkconcours en diverse slagwerkworkshops in Eindhoven. Grote namen als Trilok Gurtu (zie interview in Slagwerkkrant 135) en Evelyn Glennie; aanstormend talent uit de hele wereld, dat gaat deelnemen aan het concours; Scrap Arts Music, het fenomenale muziektheatergezelschap uit Canada; en een slotzondag boordevol clinics en workshops. Véél slagwerk dus! Kies een paar evenementen uit en onderga Tromp! Tot stand gekomen in samenwerking met Slagwerkkrant.
Muziekcentrum Frits Philips staat centraal in dit stadsbrede festival. Tromp is een totaalervaring, waarin klassiek, dance, jazz en etnische klanken op een bijzondere manier zijn verbonden met slagwerk. Het festival duurt een hele week, van zaterdag 7 tot en met zondag 15 oktober. Serieus en diepgaand naast luchtig en humoristisch; Tromp biedt voor elk wat wils. Centraal thema: ‘Het Gevoelde Geluid’. Virtuoos spel, trilpodia, bodysuit, een breakbeat battle en muziek als topsport; je maakt het mee tijdens deze achttiende editie van Tromp.

 • za 7-10: Tromp Opening Night met Evelyn Glennie, Trilok Gurtu e.v.a..
 • za 7-10: Zintuig, dancefeest met Acid Junkies, AromaVisuals en Pulse-Masseurs
 • za 7-10 t/m zo 15-10: Live-Jacket van Studium Generale: Muziektrillingen in bodysuite
 • zo 8-10: Start Eindhoven Marathon met Tromp Percussion Logo
 • ma 9-10: Film Evelyn Glennie Touch The Sound
 • ma 9-10: Michael Attias, John Hebert, Satoshi Takeishi Trio
 • di 10-10: Trilok Gurtu & Band
 • di 10-10: Masterclass Evelyn Glennie
 • wo 10-10: Workshop instrument maken
 • do 12-10: Villanella - Sportband: afgetrainde klanken!
 • do 12-10 : Jury in Concert: Trilok Gurtu, Arnold Marinissen, Peter Sadlo en Paul Koek
 • vr 13-10: Clinic Trilok Gurtu & rondleiding Adams Muziekcentrale
 • vr 13-10: Storioni Trio Amsterdam met Groep Van Steen
 • za 14-10: To The Beat - Breakdance battle en presentatie workshops
 • za 14-10: Finale Tromp Muziekconcours met Het Brabants Orkest
 • zo 15-10: Arnold Marinissen, slagwerk en film
 • zo 15-10: Opendag Aan de Slag! een hele dag clinics en workshops met o.a. Cesar Zuiderwijk, Drumbassadors en Scrap Arts Music

Amsterdam Vintage & Custom Drum Show
Tweedaagse beurs voor vintage en custom slagwerk

In het Amstelveense theater Griffioen, vlakbij de ringweg A10 rond Amsterdam, vindt in het weekend van 21 oktober de Amsterdam Vintage & Custom Drum Show plaats. De beurs is georganiseerd in samenwerking met Slagwerkkrant. Het is dé beurs voor vintage en custom built drums: voor kopers en kijkers, handelaren, verzamelaars en liefhebbers. Het aanbod op de beurs loopt van klassieke vintage drums tot exclusieve, moderne handgemaakte drumstellen. Deze combinatie trekt publiek en exposanten vanuit de hele wereld.
Elk jaar biedt deze show een uitgebreid clinicprogramma, met deze editie wel heel bijzondere namen zoals: John Engels, Leon Klaasse, Martin van Duynhoven en Martijn Bosman. In de foyer is de tentoonstelling De Geschiedenis Van Het Drumstel te zien, met topstukken van verschillende verzamelaars. Onder de speciale gasten bevindt zich dit jaar William F. Ludwig III, de kleinzoon van de oprichter van Ludwig Drum Co. Zaterdag gaat de Nederlandse Slingerland Club een poging wagen zo veel mogelijk Slingerland drumstellen met hun eigenaren bijeen te krijgen en een collectieve drumsolo van vijf minuten te spelen. Elke bezoeker maakt bovendien kans op een 14”x8” Craviotto One Ply Maple snaredrum!

Met clinics/optredens van:
John Engels
Martijn Bosman
Martin van Duynhoven
Leon Klaasse
en diverse anderen

Exclusief:
Alan White van Yes!
William F. Ludwig III, eregast
Slingerland Club, recordpoging

zaterdag 21 & zondag 22 oktober
beide dagen open van 10-17.00 uur
Cultuurcentrum De Griffioen
Uilenstede 106
1183 AM Amstelveen
Entreeprijs: € 7,- per dag
Huur per stand: € 45,-
Organisatie: Winnie Mensink en Tanco Baart, in samenwerking met Slagwerkkrant

Meer informatie:
www.amsterdamdrumshow.com

Slagwerkkrant Events vanaf november 2006

Amsterdam Percussion Group met Terry Bozzio
november:
15, Schouwburg De Meerse, Hoofddorp; 17, Goudse Schouwburg, Gouda; 18, Zuiderpershuis, Antwerpen (B); 19, Theater De Vest, Alkmaar; 24, De Lievekamp, Oss; 25, De Metropole, Almere;
december:
1, Concertzaal De Spiegel, Zwolle; 2, Muziekgebouw a/h IJ, Amsterdam; 4, Theater a/d Parade, Den Bosch; 7, Lucent Danstheater, Den Haag; 8, Muziekcentrum, Enschede
De voorverkoop is al begonnen.

The Big Bang
Slagwerkfestival The Big Bang vindt eens per twee jaar plaats. In 2007 doen we vijf steden aan met hetzelfde programma.
februari: 22, Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven; 23, De Doelen, Rotterdam; 24, Vredenburg, Utrecht; 25, Muziekcentrum, Enschede; 26, Carré, Amsterdam
De voorverkoop is bij enkele zalen al begonnen.

drummer links