Sabian lanceert FRX cymbals
Gewone bekkens, maar net even een tandje zachter
Merknieuws 28-02-2018 09:03
Het is je vast wel eens overkomen als drummer: spelen in een kleine kroeg waar het snel te hard is. Je drums kun je makkelijk terugschroeven, maar die bekkens klinken toch nét niet lekker als je ze zachter bespeeld. Sabian komt met een oplossing: de Frequency Reduced serie, ofwel FRX.

De Frequency Reduced bekkens zijn gewone bekkens gemaakt van B20 bekkenbrons. Na het scheren heeft Sabian echter op een aantal slimme plaatsen kleine gaatjes aangebracht. Je zou kunnen zeggen dat ze daarbij hebben geleend van hun Quiet Tone ontwerp. Deze oefenbekkens zitten helemaal vol met gaatjes, en dat zorgt ervoor dat je tot wel 80 procent minder volume uit de bekkens krijgt.De FRX hebben op bepaalde plekken in het bekken een gelijk ontwerp als de Quiet Tones. Met name rond de cups. Dat zorgt ervoor dat de midden- en hoge frequenties enigszins getemperd worden. En dat levert een bekken op dat net even wat meer 'in de mix' van het bandje ligt. Bekkens waarmee je niet direct de gitarist naar zijn versterker doet grijpen en met een frequentiespectrum dat net even wat vriendelijker is voor je oren.

In de FRX serie zijn rides, crashes en hihats beschikbaar. Rides zijn er in 20" en 21", crashes zijn er in 16", 17" en 18" en de hihat in 14". 

Meer weten? Bekijk de twee onderstaande video's die Sabian bij de reeks maakte, of kijk op de website van Sabian