Remake van legendarische Superstar - de Tama Superstar Classic
Moderne retro van Tama!
Merknieuws 13-04-2018 11:43
In Amerika was hij al een tijdje beschikbaar, maar in Europa moesten we tot begin van dit jaar wachten op de Tama Superstar Classic, de retro-uitvoering van de Superstar.

Nu valt het klassieke karakter van deze Superstar wel mee. Qua looks geeft hij een flinke knipoog naar het verleden, maar wat betreft ketels en hardware is de kit verrassend modern.

Esdoorn
De 5mm dunne toms en snaredrum zijn gemaakt van zes laagjes esdoorn. De bassdrums zijn één laagje en één millimeter dikker. De ketels zijn voorzien van een spiegelgladde laklaag, en je kunt kiezen uit drie kleuren: Coffee Fade, Tangerine Laquer Burst en Blue Laquer Burst.

Spanbokken
De spanbokjes zijn lekker retro-klein en de badge is regelrecht afkomstig van de Tama drums uit begin jaren tachtig.

Tommaten
Ook de tommaten zijn retro en traditioneel: 10”x7”, 12”x8” en bij de floortoms 14”x14” en 16”x14”. De bassdrums zijn allemaal 16” diep.

Ophanging
Ondanks de klassieke looks zijn de toms wel opgehangen via de Star-Mount geïsoleerde ophangbeugel, en zo krijg je echt de volle sustain van je ketel te horen.

Scherp
De Superstar Classic is net als de Superstar Hyperdrive heel scherp geprijsd: voor een vijfdelige set (bassdrum, twee toms, floortom en snaredrum) betaal je € 799,-. Een set mét hardwarepakket kost 200 euro meer.

Meer informatie over de Superstar Classic vind je op de website van Tama.