Zomer-Namm: nieuws van Gretsch, Yamaha en Pro Mark
Nieuwe hardware, nieuwe stokken
Merknieuws 05-07-2018 09:35
In Nashville vond vorig weekeind de zomer editie van de Namm Show plaats. Hoewel die show heel wat kleiner en aanzienlijk minder belangrijk is dan de editie die elke januari in Los Angeles wordt gehouden kwamen er toch een paar leuke nieuwtjes voorbij die we jullie niet willen onthouden.

Gretsch komt na jaren gebruik te hebben gemaakt van Gibraltar hardware met twee eigen hardwarelijnen: G3 en G5. De G3 is de wat betaalbaardere van de twee, en de G5 die net even wat zwaarder is uitgevoerd.

Het ontwerp van de Gretsch hardware is behoorlijk no-nonsense. Er zijn rechte en hengelstandaards, ruim verstelbare pedalen en een simpel uitgevoerde snaredrumstandaard. De vleugelmoeren hebben dezelfde vorm als die je al op de drums van Gretsch aantreft, en ook het Gretsch logo is veelvuldig op de stands terug te vinden. Dat geeft een meer samenhangende look tussen je standaards en je drums. Over prijzen en levertijd is nog niets bekend.
Meer informatie op www.gretschdrums.comYamaha HW3 Crosstown light weight hardware

Yamaha komt met een reeks modern ogende lichtgewicht hardware. Waar veel merken met hun lichtgewicht hardware voor een retro design kiezen houden de Japanners het echter modern. Geen flatbase standaards dus, maar gewone driebenige onderstellen. De standaards zijn gemaakt van aluminium en dat scheelt heel wat in het gewicht. Een compleet setje met twee bekkenstandaards, snaredrumstandaard en hihatpedaal weegt slechts 7,8 kilo. De hardwareset wordt geleverd met een ruime draagtas, waar je volgens Yamaha ook nog je bassdrumpedaal en je kruk in kwijt kunt. De Crossstown hardware is niet alleen als set, maar ook als losse componenten leverbaar, dus desgewenst kun je de set nog naar hartelust uitbreiden.

Meer informatie op de Amerikaanse Yamaha site: usa.yamaha.com


Pro Mark Select Balance maple.

Pro Mark komt in de Select Balance serie met een esdoorn variant. Esdoorn is aanzienlijk lichter dan het hickory dat Pro Mark normaal gebruikt, en het heeft ook een duidelijk ander spelgevoel. De Esdoorn stokken zijn er voorlopig alleen in een Rebound Balance variant, waarbij het zwaartepunt meer naar de achterkant van de stok ligt. Je kunt kiezen uit een 7A, 5A, 55A en 5B model.

Meer informatie op de website van Pro Mark: www.promark.com