Video-interview met Damon Che
Over drummen, muziek en appels
On Stage 03-11-2008 22:11
Op 15 oktober startte de Europese tour voor de Amerikaanse math rock band Don Caballero. Prijsvraagwinnares Melanie Pardoel kon die dag in 013 in Tilburg het eerste concert ervaren, en Slagwerkwereld.com ging de zaterdag erop naar het Patronaat in Haarlem om voor het concert drummer Damon Che aan de tand te voelen over het nieuwe album 'Punkgasm', Don Caballero en natuurlijk de tour en de complexe muziek waar de band om bekend staat.Don Caballero kent al jarenlang een vaste schare fans. De tour die de band momenteel doet is tenslotte niet voor niets 100 procent volgeboekt. Ter promotie van het nieuwe album 'Punkgasm' doet de band maar liefst 31 concerten in 32 dagen. Damon Che Fitzgerald activeerde de band weer in 2003 na een periode van stilte. Het nieuwe album is de eerste waarop ook vocalen te horen zijn en waarop gitarist Gene Doyle zelfs een drumpartij voor zijn rekening neemt. Tijdens het concert ruilden Damon Che en Doyle voor de titelsong Punkgasm hun instrumenten en lieten zien dat de band live net zo goed zijn mannetje staat als op de plaat.

Met zijn Pro-Mark TXDC10W marching stokken, een zeer afwijkende snaredrum opstelling (laag tussen de benen en 50 graden scheef) en de bijbehorende drumhouding weet Damon Che in alle mogelijke maatsoorten nog steeds de meest complexe ritmes te slaan. Het is hard en vaak snel, maar tegelijkertijd zorgvuldig en met een subtiliteit die maar weinig drummers onder controle hebben met stokken die bijna twee centimeter dik zijn.

De band komt niet snel meer terug naar Nederland maar als je weer de kans hebt is het een aanrader. Een Don Cab-concert staat bol van technische hoogstandjes en de bandleider weet het publiek goed te animeren met zijn grappige (on)zin aankondigingen.

Hieronder vind je in zes delen het interview met Damon Che. De drummer praat achtereenvolgens over de tour, hoe de muziek tot stand komt, het nieuwe album, de band, drums en appels en geeft tenslotte nog een boodschap aan degene die hem wil horen.

Meer foto's in:
» Damon Che's fotoalbum
» Don Caballero fotoalbum

video player
drummer links