Video's Roy Mayorga & Josh Devine Drummer Live!
Drummer Live 2009: 13 & 14 juni in Londen
On Stage 18-05-2009 00:10
Op 13 en 14 juni vindt Drummer Live 2009 weer plaats Londen. In onze serie artikelen van de 2008-editie van het drumfestival komen nu Roy Mayorga en Josh Devine aan bod. Met video's natuurlijk, en uitgebreide fotoalbums van beide heren. Alhoewel nog geen 'echte' heer, gaf Josh Devine met zijn 16 jaar een goede show. Roy Mayorga gaf zijn eerste clinic ooit en deed dat naar behoren. Je kunt alles zien in de video's in dit artikel. Maar eerst geven we de twee drummers een kleine introductie.Josh Devine won in 2007 de 'Mapex drummer of tomorrow UK'-wedstrijd wat hem een plek op het podium bezorgde. Josh is een veelbelovende drummer waarvan we in de toekomst zeker meer zullen gaan horen. Met endorsements van Mapex, Vater, Hardcase en Paiste op zak n verschillende drumprijzen kan hij het nog ver schoppen. Met zijn band Fandangle tourde hij al door Europa en blijft zijn activiteiten in de muziek uitbreiden. Bekijk zijn optreden op Drummer Live! 2008 hieronder.

Josh Devine speelt: Mapex, Vater, Hardcase and Paiste.

Roy Mayorga
De eerste drummer van de Braziliaanse metal band Soulfly gaf op 15 juni zijn eerste clinic ooit. In eerste instantie leek hij wat zenuwachtig voor aanvang, maar in geen klap die hij gaf was dat te horen. Zijn afsluiter was een nummer dat hij de weken voor het festival had geschreven en zelf ingespeeld had. In de derde video laat Roy zien hoe een rock ballad live gespeeld moet worden met Stone Sours Feels like Forever. Misschien moet Roy maar vaker clinics gaan geven, ondanks dat hij bij clinics nog moet leren een dialoog met het publiek aan te gaan.

Roy Mayorga speelt: DW, Sabian, Vic Firth.

Foto albums
Meer foto's van hun optredens tijdens Drummer Live 2008 vind je in hun persoonlijke albums. Hieronder kun je de video's bekijken.
Josh Devine
Roy Mayorga

Video's Drummer Live! 2008: Roy Mayorga & Josh Devine

video player

DRUMMER LIVE 2009
Drummer Live! 2009 vindt plaats op 13 en 14 juni in London. De line-up voor dit jaar is:

Zaterdag 13 juni

  • Nick DVirgilio (Spocks Beard / Tears for Fears)

  • Cora Coleman (Prince) with Josh Dunham on bass

  • Steve Smith (Journey / Vital Information)


  • Zondag 14 juni
  • Nicko McBrain (Iron Maiden) & Pete Lockett (Bjork, Robert Plant/Jarvis Cocker/Peter Gabriel)

  • Derrick McKenzie and Sola Akingbola (Jamiroquai)

  • Mark Richardson (Skunk Anansie)
  • drummer links