The Gadd-files
Video-interview & live beelden Steve Gadd
On Stage 08-10-2010 23:04
Slagwerkwereld.com sprak Steve Gadd tijdens het Adams Drumworld festival. Zildjian's 'Mission from Gadd'-tour bracht hem vanuit Parijs rechtstreeks naar Ittervoort, waar hij binnen een uur na het gesprek het podium weer op mocht. Over hard werken gesproken. Maar hard werken doet hij al meer dan 40 jaar in de muziekindustrie. De video's in dit artikel gaan verder dan simpelweg drumuren maken. We hadden 30 inspirerende minuten met de man die een 'drummer der drummers' is, of, simpelweg, 'the legendary' genoemd wordt."Make the music the best it can be"
Een gesprek met Steve Gadd heeft veel leerzame momenten. Praten over drums is natuurlijk geen probleem. Maar de legendarische drummer toont zichzelf juist de ondergeschikte muzikant die altijd 100% in dienst wil staan van de muziek. De muziek en de groove zijn voor Gadd "an agreement of all the players on keeping time, the groove, and the dynamics." Een andere sterke les die hij zomaar uitspreekt is: "Let the music dictate what you play."

Hoe groot Gadd ook is, zijn ego is klein. De man die met zoveel 'groten der aarde' gespeeld heeft is een open persoonlijkheid die zichzelf ondergeschikt maakt en graag wil meewerken aan de projecten die hem aangeboden worden. Hij is oprecht dankbaar voor alles wat op zijn pad komt. Dat klinkt alsof hij zich daarmee makkelijk afdoet van de vragen die hem gesteld worden. Het tegendeel is waar. De video's bij dit artikel zijn leerzaam en je ziet Gadd up-close zijn verhaal vertellen en zijn antwoorden zorgvuldig overwegen.

Genoeg tekst nu. Tijd voor video's en te kijken en luisteren naar het drumwerk en de zinvolle woorden van een van de grootste drummers aller tijden.
Alle video's hebben live- en interviewbeelden. De totale duur is 18 minuten. Als je op de achtergrond herrie hoort, dan is dat Todd Sucherman die zijn clinic door de zaal knalt.

video player


Meer Steve Gadd op Slagwerkwereld.com


drummer links