John Legend-drummer Rashid Williams completeert programma Drumworld Festival
Zaterdag 8 september bij Adams Drumworld in Ittervoort
Events 15-08-2018 11:31
Het programma van het Drumworld Festival op zaterdag 8 september was al helemaal top, maar word nu nog beter met de toevoeging van John Legend-drummer Rashid Williams.

Op het Drumworld Festival mag een epigoon van het gospel drummen anno 2018 natuurlijk niet ontbreken. Rashid Williams is de geweldig groovende drummer van John Legend, met een indrukwekkend cv bij artiesten als N.E.R.D., Jill Scott, JCole, Alicia Keys, Common, Diddy Dirty Money, Eric Roberson en Cirque du Soleil. Hij is de laatste toevoeging aan het toch al indrukwekkende programma van het Drumworld Festival.

 

Chops en grooves
Als een rechtgeaard gospeldrummer barst Rashid Williams van de chops. Maar als je acht jaar John Legend van de live drumgrooves voorziet, dan moet je natuurlijk ook in staat zijn die virtuositeit binnen te houden. Williams is dar een meester in. Als je hem soepel over z’n set ziet gaan, hoor je grote dynamiek en muzikaliteit. Hij is scherp als een scheermes. En heeft een briljante sound.

Check hier zijn concert op Rock in Rio met John Legend. Clicks en sequences
Hij is van vele markten thuis, is ook producer, voor Jill Scott was hij ook de musical director. Zijn ervaring met live grote artiesten begeleiden is immens. Dus ook met de praktijk van meespelen met clicks en sequences. De shows die hij met Alica Keys deed waren helemaal met click, die met John Legend deels, maar met Jill Scott wilden ze helemaal vrij zijn en was er helemaal geen click.

Al die ervaringen, van in de kerk spelen al vanaf z’n derde jaar tot en met de gig met John Legend zal Rashid Williams delen met het publiek zaterdag 8 setpemebr tijdens het Drumworld Festival. Verwacht een indrukwekkende clinic, op en top virtuoos, groovend én leerzaam!

 

Tickets voor het Drumworld festival à € 10,- zijn te bestellen via deze link

De volgende drummers zullen op het Slagwerkkrant Podium staan bij Adams Drumworld in Ittervoort, tijdens het Drumworld Festival 2018

Benny Greb
Kaz Rodriguez
Tom Brechtlein
Rashid Williams
John Engels trio
Collin Leijenaar
Jimmy van den Nieuwenhuizen & Band
Winnaar Drumtalent 2017 Damian de Weerd

Tickets à € 10,- zijn te bestellen via deze link

Voor de masterclasses met Tom Brechtlein op 6 en 7 september kun je ook via die site tickets bestellen. Klik hier