Doe Maar's Rene van Collem clinic bij Drumland
Met twee drumstellen op Slagwerkkrant Podium
Events 03-09-2017 07:09
Doe Maar-drummer Rene van Collem komt voor een clinic naar het Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Muziek Drumland in Lijnden!
Op donderdag 14 september zullen er twee drumstellen op het podium staan. René van Collem wil met jou terug naar de roots van het reggaedrummen waarbij de nadruk zal liggen op ‘feel’ en ‘groove’. Hij illustreert dit met meespeeltracks van Doe Maar en andere artiesten. 

(foto's Dennis Boxem, Slagwerkkrant)

Van Collems speelstijl is spaarzaam, functioneel en vooral ontzettend raak. Met subtiele hihataccenten, stevige rimclicks en felle accenten met snaredrum en bekkens. 

Bij Rene van Collem is het niet alleen kijken naar een drummer, maar ook met hem mee spelen! Loop jij tegen bepaalde problemen aan met drummen? Rene helpt door middel van een tweede drumstel en de jarenlange ervaring die hij heeft.

Rene’s interesse voor drums en muziek ontwikkelt hij op 8- jarige leeftijd en begint fanatiek te drummen. Vanaf zijn 16e legt hij zich volledig toe op het drummen en verlaat school. Een jaar later wordt hij gevraagd om auditie te doen bij Doe Maar en wordt direct aangenomen. Naast Doe Maar heeft Rene ook nog 20 jaar als professioneel drummer bij o.a. Spargo, Powerplay, Sjako!, Tiesto, DJ Jean, Erik-E, Trijntje en Tjeerd Oosterhuis. De reünie met Doe Maar zorgde voor concerten tijdens Symphonica in Rosso, een Edison, een platina plaat en nog een nieuwe tour.


Tickets voor de clinic kosten € 10,- en zijn te koop via www.drumland.nl.

september 14, 20.00 uur: Drumland, Lijnden