Het online lesfenomeen Drumeo
Live drumles van je idolen
Slagwerkkrant Plus 22-02-2018 09:02
Als je op zoek gaat naar online drumlessen dan is er één naam waar je inmiddels niet meer omheen kunt: Drumeo. Deze in Canada gevestigde site harkt met gratis lesvideo’s op Youtube alleen al miljoenen views bij elkaar. Op de site valt er voor de betalende abonnees nog heel veel meer te halen. Dennis Boxem verdiepte zich in het fenomeen Drumeo, en sprak met de belangrijkste mensen achter de site. Lees het uitgebreide artikel in Slagwerkkrant 204, maart-april 2018. Hier op Slagwerkkrant.nl kun je een aantal demovideo's bekijken en informeren we je hoe je een week lang gratis alles bekijken kan op deze uitgebreide lessite.

Het concept achter Drumeo is relatief simpel: voor een vast tarief krijg je toegang tot de website en vrijwel al haar mogelijkheden. Betalen kan per maand, maar voor een heel jaar betaal je aanzienlijk minder. Buiten de gewone lessen is er een aantal intensieve cursussen waar je extra voor moet betalen. Dat zijn er echter maar een handvol; 99,9 procent van de website is met een standaard abonnement toegankelijk.

Inschrijven
Inschrijven en inloggen op Drumeo gaat via creditcard of PayPal in een handomdraai, en als je voor de eerste keer inlogt, krijg je een handig overzichtje waar je alles kunt vinden.

1600 lesvideo's online
Lessen zijn georganiseerd op soort en niveau, en er is een heel slimme zoekfunctie. In de zwarte zoekbalk staat letterlijk ‘What do you want to learn’, en door een paar kreten in te voeren kom je al snel tot heel veel mogelijkheden. Er staan inmiddels meer dan 1.600 lesvideo’s online van ruim 100 docenten, dus je kunt het zo gek niet verzinnen, of er is wel iets over het onderwerp dat je zoekt. Daarmee kom je eigenlijk meteen bij het grote gevaar van Drumeo: Er staat zo veel lesmateriaal op de site dat je al snel een avond zit te klikken zonder dat je daadwerkelijk aan een les begint.

Gratis introductieweek
Drumeo biedt een 'trial' aan: je kunt een week gratis alle video's op de hele site bekijken via deze link: www.drumeo.com/trial/
L
et er wel op dat je binnen een week je abonnement cancelt. Hier even een korte handleiding: ga naar My Account - dan kiezen voor Account - en dan kan je rechtsonder de subscription meteen cancellen terwijl je wel nog die week kan uit dienen. Je krijgt natuurlijk wel naar Amerikaans gebruik per email allerlei pogingen je te behouden over je heen, maar dat gaat wel symphatiek. 

Youtube videodemo's
Hier een aantal voorbeelden van demovideo's zoals ze ook op Youtube staan: 

 

 

Lees het uitgebreide artikel in Slagwerkkrant 204 (maart-april 2018)