Test Pearl P1002 ProStock twinpedaal
Subtopper met topklasse features
Slagwerkkrant Plus 26-08-2006 13:39
Pearl’s Powershifter Eliminator is alweer enkele jaren het meest professionele pedaal van de Japanse drumbouwer. Naast het soepele spelgevoel staat het pedaal vooral bekend om de verwisselbare cams en de enorme hoeveelheid stelmogelijkheden. De prijs van deze toplijnpedalen is daardoor wel wat aan de hoge kant. Door een enkele feature weg te laten weet Pearl het nodige van de prijs af te halen. Het P1002 ProStock twinpedaal biedt namelijk hetzelfde soepele spelgevoel als de Eliminator, met maar een fractie minder stelmogelijkheden.De ProStock pedalen hebben vrijwel alle features van de Eliminators behouden. Het enige dat ontbreekt, zijn de verwisselbare kettingwielen (cams). De ProStock pedalen bieden de keuze tussen kettingaandrijving en aandrijving met een trekband, en daar blijft het dan bij. Overigens krijg je beide bijgeleverd, dus je hoeft niet van tevoren te kiezen. De cam heeft bij de ProStock pedalen een ronde vorm en daarmee een gelijkmatig spelgevoel.
Verder zijn er eigenlijk geen kostenbesparende maatregelen te vinden. De cardanas, het verstelbare voetblad, de verstelbare antisliprubbers op het voetblad en de quad-beater-klopper van de Eliminator-serie zijn alle bewaard gebleven. Het enige opvallende verschil is dat het metalen plaatje waarmee de antisliprubbers op het voetblad zitten geschroefd niet zwart maar zilvergrijs is. Net als de Eliminator wordt de ProStock geleverd in een stevige en praktische draagtas.

Het Pearl P1002 ProStock twinpedaal kost € 382,40 en is daarmee bijna vijf tientjes goedkoper dan de Eliminator. Het pedaal is echter net zo soepel en net zo stevig en heeft op de cams na dezelfde features. Heb je dus geen behoefte aan die verwisselbare cams, dan bespaar je met de P1002 dus genoeg geld voor vier paar drumstokken.