Jeroen de Rijk presenteert cd Moves 24/7
met Hans Eijkenaar en Frits Landesbergen
Slagwerkkrant Plus 01-03-2007 22:42
Jeroen de Rijk brengt zijn derde cd onder eigen naam uit: Moves 24/7. Hij maakte de cd met een illuster gezelschap muzikanten: Hans Eijkenaar, Jimmy Haslip, Sandro Albert, Eric Vloeimans, Anton Goudsmit, Bas Mulder, Rob van Kreeveld, Tom Beek, Frits Landesbergen, André Vrolijk, Ivo Witteveen en Boudewijn Lucas. Crossover world-fusion-funk!Moves 24/7 is een cd boordevol crosscontinentale jazz-funk-soul-rock-world music. Met een keur aan internationale muzikanten legt Jeroen de Rijk een topproduct neer dat zijn sferische en groovy percussie volop tot uitdrukking laat komen, ingebed in een rijk bandgeluid dat invloeden van Weather Report en Yellowjackets verraadt. Niet zo gek als je de geweldige lineup bekijkt: een ritmesectie van de in Los Angeles opgenomen Yellowjackets-bassist Jimmy Haslip en Anouk-drummer Hans Eijkenaar, aangevuld met fenomenaal spel van de Braziliaanse gitarist Sandro Albert (ook in L.A. opgenomen), trompettist Eric Vloeimans, gitaristen Anton Goudsmit en Bas Mulder, pianist Rob van Kreeveld, saxofonist Tom Beek, vibrafonist Frits Landesbergen, accordeonist André Vrolijk en bassist Boudewijn Lucas.

De sound van de cd is een mix van 'best of both worlds': geprogrammeerde rhythms en synthesizers uit de computer, gecomponeerd en geprogrammeerd door Jeroen de Rijk, gecombineerd met het akoestische spel van de muzikanten. Alles is gelardeerd met op Jeroens GSM opgenomen geluidsfragmenten uit Italië, Cuba, Frankrijk, en Cambodja, maar ook met bijvoorbeeld oude repetities, samples van Churchill, en fragmenten van YouTube. Het opnamesetje stond altijd klaar om nodige grooves en/of samples te maken, waarbij onder meer het eigen lijf eraan moest geloven......

Jeroen de Rijk:
"Het werd tijd om eens een project te doen waarin alles in dienst van mijn ideeën zou staan in plaats van (altijd liefdevol) andersom...." Op de CD staan louter eigen composities op één na, namelijk een stuk van co-producer Ivo Witteveen. In zijn studio, QQ Audio, kwam het over de halve wereld opgenomen materiaal bij elkaar, werden de overdubs gedaan en werd het geheel gemixt. "Moves 24/7 groovet als een dolle en is zeker niet alleen voor trommelaars aangenaam!"

Jeroen de Rijk is door de lezers van Slagwerkkrant meermalen uitgeroepen tot de beste percussionist van de Benelux. Hij speelt met alles en iedereen in Nederland (Hans/Candy Dulfer, Metropole Orkest, The Lau/The Scene, Rene Froger, Mathilde Santing, Malando Orkest, Jazz Orchestra Of The Concertgebouw, Andre van Duijn, Lee Towers, Trijntje Oosterhuis e.v.a.) en deed concerten met grootheden als The Yellowjackets, Gino Vannelli, Pat Metheny, George Duke en Toots Thielemans. Daarnaast runt hij samen met Frits Landesbergen Baileo Music Productions BV, een jazzy CD/DVD label (zo'n 40 CD/DVD's) en boekingskantoor dat concerten organiseert met mensen als Louis van Dijk, Madeline Bell, Laura Fygi etc. Hij doet alleen, maar ook samen met drummer Hans Eijkenaar, succesvolle clinics (als 'Eijk & de Rijk').

» Beluister hier alvast samples van de cd.
» Bestel Moves 24/7 via onze bestelpagina.

drummer links