A&F snaredrums
klassiek ogend messing
Merknieuws 10-11-2016 14:22
In Amerika struikel je over de kleine drumbouwers, maar veel van die merken komen eigenlijk nooit naar Nederland. Het uit Austin, Texas afkomstige A&F maakte de overstap wel.

A&F is een tweemanszaak die bestaat uit drummer Ramy Antoun en bouwer Steve Furchinitty. De twee maken drums in verscheidene soorten en maten, maar ze zijn gespecialiseerd in messing snaredrums met een zo klassiek mogelijke look.

De ketels, spanbokken en spanranden zijn allen gemaakt van messing. De ketel zelf is gemaakt van gerold en gelast messing plaat. Daarna is de ketel geschuurd en bewerkt met een zuur om hem een patina te geven. Die patinalaag is bij iedere ketel weer nét even anders dus iedere snaredrum is in feite uniek. De spanranden hebben een klassiek design die met spanklauwtjes op hun plek worden gehouden. De spanbokken, het snarenmechaniek en de badge zijn voorzien van een leren onderlegger.

A&F snaredrums zijn in Nederland verkrijgbaar bij Rotterdam Drum Department. De beide snaredrums op de foto hebben een adviesprijs van € 1299,-

Kijk voor meer informatie op de website van A&F: www.anfdrumco.com

Wil je weten hoe zo'n A&F snare klinkt? Bekijk dan het filmpje hieronder.