Ludwig Legacy Mahogany
Luxepaard met vintage mahonie ketel
Merknieuws 05-12-2016 16:48
Ludwig bracht een paar jaar geleden de Legacy Maple terug: een high-end drumkit met een ketel van twee relatief dikke lagen esdoorn en een tussenlaag populierenhout. Datzelfde concept passen de Amerikanen nu ook toe op een mahonie variant. De Legacy Mahogany heeft binnen- en buitenlagen van mahonie met wederom een tussenlaag van populier.

Alle Legacy ketels hebben daarnaast een 1" brede verstevigingsrandgemaakt van esdoorn. De ketelconstructie van de Legacy werd bij Ludwig voor het eerst in 1923 gebruikt, en je kunt dus met recht spreken van een nieuwe klassieker. Daar komt nog eens een uitgesproken vintage draagrand bij die aan de binnenkant een hoek van 30 graden ten opzichte van de ketel maakt, en aan de buitenkant helemaal is afgerond. Hierdoor is er heel wat contact tussen vel en ketel.

De Legacy Mahogany is verkrijgbaar in een aantal shellsets en natuurlijk als losse drums. Net zoals bij de esdoorn Legacy sets is de prijs pittig. Voor een  driedelige shellset met 22" bassdrum, 13" tom en 16" floortoms betaal je € 5.090,- in de beklede en 5.810,- in de gelakte variant. 

Kijk voor meer informatie op www.ludwig-drums.com