Gewa Drum Work Station G9 gelanceerd op Musikmesse
Indrukwekkende professionele e-drums van Gewa en DW
Merknieuws 13-04-2018 09:04
We wisten al dat het belangrijkste nieuws van de Musikmesse een elektronische drumkit zou zijn. Gisteravond werd tijdens een speciale presentatie het doek van deze Gewa Drum Work Station G9 getrokken, en de eerste indrukken zijn bijzonder indrukwekkend. Het Duitse Gewa sloeg de handen ineen met DW drums, Franse chipfabrikant Dream en het Duitse Technisat en bouwde zo de afgelopen jaren een compleet nieuw elektronisch drumsysteem. Lees er hier alles over en bekijk de onthulling op de Musikmesse in onze video's.

Gewa zet met de Drum Work Station G9 in op de bovenkant van de markt. De set is een directe concurrent voor Rolands TD-50. De specificaties liegen er dan ook niet om. Gewa ontwikkelde met Technisat en Dream de module die drie verschillende chips heeft die samen voor de triggering en de klank zorgen.De module heeft maar liefst 128 gigabyte aan intern geheugen, en 4 gigabyte flashgeheugen voor nog snellere toegang tot je presets. De bediening gaat via een groot touchscreen waarmee je door een aantal tabbladen kunt bladeren. Naast onafhanglelijke in- en outputs heeft de module ook een eigen wifi-verbinding zodat je draadloos met een computer of telefoon kunt verbinden, en zodat je direct in verbinding staat met een cloud-storage waar je extra sounds en samples kunt downloaden.De pads van de G9 worden gemaakt in samenwerking met DW; het zijn volwaardige houten DW keteltjes met de kleine mini-spanbokken en bespannen met nieuw ontwikkelde dubbellaags Remo gaasvellen. De triggerunit is een soort bakje dat bovenop de houten ketel ligt en in het midden van de ketel contact maakt met het vel. Zo krijg je volwaardige positional sensing, en kan de module aan de hand van het signaal bepalen waar je op het vel slaat.  Deze DWe pads zijn leverbaar in een carbon finish of in een Walnut Burst finish. Alle DWe pads zijn verkrijgbaar in relatief grote diameters, zo zijn de toms er in 10", 12" en 14", de snaredrum is 14" en de bassdrum is 18". Dat geeft een realistische spelgevoel en oogt natuurlijk ook veel beter.
Naast de grote versie met DWe pads, komt er ook een iets kleinere versie met drie 10" tom pads en een 12" snaredrumpad.

De bekkenpads werden gemodelleerd naar Paiste's 2002 bekkens. Ze hebben dezelfde vorm en hetzelfde gewicht, en dat zorgt volgens Gewa voor een natuurlijker spelgevoel. Net als de drumpads zijn ook de bekkenpads behoorlijk groot. De hihats zijn 14", de ridepad is 18" en de crashpads zijn er in 14" en 16". 

Ook de hardware die je bij de set krijgt is speciaal voor de set ontwikkeld. Zo hebben de pedalen een speciale voorziening die contactgeluid moeten verminderen. Met de introductie van de drums heeft Gewa ook een indrukwekkende website online gezet waar je alles kunt terugvinden over de nieuwe elektronische drumsets. Deze vind je hier: www.gewaelectronics.com

Wat op de website nog ontbreekt is een prijs. In de wandelgangen hebben wij begrepen dat de kit met de DW pads ongeveer 6000 euro gaat kosten. De kit met de kleinere pads is 1000 euro goedkoper. De beide sets komen in het najaar op de markt. Bekijk hieronder de complete presentatie die we uitzonden via Facebook Live. Daarin worden alle achtergronden van de kit in 3 delen uitgelegd en gedemonstreerd: 
Gewa zette ook twee mooie promofilmpjes online: 

 www.gewaelectronics.com